©  BELGA

Elise Mertens knokt zich naar derde ronde Wimbledon, Greet Minnen kansloos onderuit en Yanina Wickmayer verliest ook dubbelspel

Wisselend succes voor de Belgische vrouwen op Wimbledon donderdag. Greet Minnen is uitgeschakeld in de tweede ronde, Elise Mertens heeft zich naar de derde ronde geknokt. In het dubbelspel zijn Yanina Wickmayer, Greet Minnen, Maryna Zanevska en Kimberley Zimmermann niet voorbij de eerste ronde geraakt. Mertens versloeg Minnen in de eerste ronde van het dubbelspel.

Vincent Van GenechtenBron: Belga

LIVE. Volg alle actie op Wimbledon hier op de voet!

Greet Minnen, de nummer 88 van de wereld, verloor kansloos van de Chinese tiener Qinwen Zheng (WTA 52). Het werd 6-4 en 6-1. In de openingsronde had Minnen nog de maat genomen van de Spaanse topper Garbine Muguruza (WTA 10).

Woensdag stuntte Minnen door in de eerste ronde de Spaanse topper Garbiñe Muguruza (WTA 10), Wimbledonwinnares in 2017, uit te schakelen.

Qinwen treft in de volgende ronde de winnares van het duel tussen de Canadese Bianca Andreescu (WTA 56), die in 2019 de US Open won, en de Kazachse Elena Rybakina (WTA 23).

De 24-jarige Minnen stond vorig jaar voor het eerst op de hoofdtabel van Wimbledon. Ze strandde toen in de eerste ronde.

Later op de dag dubbelt ze nog op het Londense gras, aan de zijde van de Hongaarse Anna Bondar. In de eerste ronde treffen ze Elise Mertens en de Chinese Zhang Shuai, de topreekshoofden.

 

 ©  BELGA

Mertens niet zonder moeite

Elise Mertens (WTA 31) heeft zich donderdag met de nodige moeite verzekerd van een stek in de derde ronde. Daarin wacht de Duitse Angelique Kerber (WTA 19), die in 2018 de eindzege pakte op het Londense gras.

Mertens, het 24e reekshoofd, schakelde in de tweede ronde de Hongaarse Panna Udvardy (WTA 100) uit in drie sets. Woensdagavond werd de partij door de invallende duisternis stilgelegd bij 1-1 in sets. In de beslissende derde set trok Mertens aan het langste eind: 3-6, 7-6 (7/5) en 7-5 na 3 uur en 13 minuten. De Belgische nummer 1 moest in de tweede set twee matchballen wegwerken.

Angelique Kerber, het 15e reekshoofd, is de opponente van Mertens in de derde ronde. De Duitse versloeg de Poolse Magda Linette (WTA 65) in de tweede ronde met tweemaal 6-3. In 2019 won Mertens in Doha haar enige eerdere ontmoeting met Kerber.

Mertens neemt voor de vijfde keer deel aan Wimbledon. Haar beste resultaat op het Londense gras is de vierde ronde, die ze in 2019 bereikte.

Later op de dag komt Mertens nog in actie in het dubbelspel. Aan de zijde van de Chinese Zhang Shuai, met wie ze het topreekshoofd vormt, speelt Mertens in de eerste ronde tegen Greet Minnen en de Hongaarse Anna Bondar.

 

 ©  BELGA

Mertens verslaat Minnen in dubbelmatch

Ook in het dubbelspel gaat Elise Mertens door. Mertens en de Chinese Zhang Shuai hebben zich donderdag ten koste van Greet Minnen en de Hongaarse Anna Bondar gekwalificeerd voor de tweede ronde.

Mertens, nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, en haar Chinese partner versloegen Minnen en Bondar eenvoudig met 6-3 en 6-1. In de volgende ronde spelen de eerste reekshoofden tegen de Zwitserse Viktorija Golubic en de Colombiaanse Camila Osorio, die met 7-5 en 6-4 wonnen van de Britten Sonay Kartal en Nell Miller.

Eerder op de dag plaatste Elise Mertens (WTA 31) zich na een 3-6, 7-6 (7/5) en 7-5 zege tegen de Hongaarse Panna Udvardy (WTA 100) voor de derde ronde in het enkelspel. Daarin wacht de Duitse Angelique Kerber (WTA 19), die in 2018 de eindzege pakte op het Londense gras. Greet Minnen (WTA 88) sneuvelde in de tweede ronde. Ze verloor van de Chinese Zheng Qinwen (WTA 52): 6-4 en 6-1.

Mertens won Wimbledon in 2021 samen met de Taiwanese Su-Wei Hsieh. De Russin Veronika Kudermetova, dit jaar de vaste dubbelpartner van Mertens, mag niet deelnemen aan toernooien in het Verenigd Koninkrijk door de Russische inval in Oekraïne.

Yanina Wickmayer uitgeschakeld in eerste ronde dubbelspel

Yanina Wickmayer is er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het dubbelspel op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Samen met de Kazachse Yulia Putintseva verloor ze in de eerste ronde met 6-7 (2/7), 6-3 en 6-2 van de Canadese Gabriela Dabrowski en Mexicaanse Giuliana Olmos, de derde reekshoofden.

In het enkelspel verloor Wickmayer (WTA 606) woensdag in de tweede ronde met tweemaal 6-2 van de Letse Jelena Ostapenko (WTA 17), het twaalfde reekshoofd. Wickmayer bereikte de hoofdtabel via de kwalificaties. Ze stond voor het eerst op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi sinds ze in april vorig jaar mama werd.

 

 ©  ISOPIX

Zanevska en Zimmermann stranden in eerste ronde dubbelspel

Maryna Zanevska en Kimberley Zimmermann zijn donderdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Zanevska en Zimmermann verloren met 6-3 en 7-6 (7/2) van de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto en de Bulgaarse Viktoriya Tomova. Oorspronkelijk zouden Zanevska en Zimmermann het opnemen tegen Alison Van Uytvanck en de Nederlandse Rosalie van der Hoek. Van Uytvanck en Van der Hoek trokken zich echter terug.

Eind mei schopten Zanevska en Zimmermann het tot in de kwartfinales op Roland Garros.

In het enkelspel op het Londense gras verloor Maryna Zanevska (WTA 68) in de eerste ronde met 7-6 (7/4) en 6-3 van de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA 14), het dertiende reekshoofd.

 

 ©  ISOPIX

Meer over Wimbledon

Aangeboden door onze partners