©  BELGA

Yellow Tigers verliezen openingsmatch van derde week van de Nations League volleybal

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben donderdag in het Canadese Calgary hun eerste duel in de derde week van de Nations League met 3-0 verloren van de Verenigde Staten, de nummer één van de wereld. De setstanden waren 25-16, 25-21 en 25-19.

Bron: BELGA

Het was voor de Tigers, waar Britt Herbots uitblonk met 18 punten, hun vijfde nederlaag. Na acht duels staan ze dertiende, met zes punten. De Verenigde Staten en Japan leiden met 24 punten.

Tijdens de derde competitieweek neemt het team van bondscoach Gert Vande Broek het verder op tegen Duitsland (FIVB 13), Nederland (FIVB 10) en Japan (FIVB 6). De partij tegen Duitsland is vrijdag, om 1 uur Belgische tijd.

De beste acht van zestien deelnemende landen plaatsen zich voor de knock-outfase. Die staat van 13 tot 17 juli in het Turkse Ankara op de planning.

De Yellow Tigers bereiden zich in de Nations League voor op het WK in Nederland en Polen (23 september-15 oktober). De Belgische volleybalsters zijn er voor de vierde keer op rij bij in de Nations League. In 2018 werden ze dertiende, in 2019 zevende en vorig jaar negende. Het eindtoernooi halen lukte hen nog niet.

Aangeboden door onze partners