Peltse veroordeeld voor onophoudelijk bellen naar noodcentrale

Pelt -

Een Nederlandse uit Pelt is in de Hasseltse rechtbank veroordeeld tot drie maanden cel en 400 euro boete voor telefoonterreur. De 52-jarige belde tussen juli 2019 en december 2020 tientallen keren in dronken toestand nodeloos naar de noodnummers 100 en 101.

Geert Houben

Telkens zei de vrouw onmiddellijk hulp nodig te hebben. Het gevolg was dat de hulpdiensten altijd voor niets aan haar deur in Pelt stonden. Een keer belde ze op veertien dagen tijd 21 keer naar de noodcentrale. Op 27 en 28 mei 2020 deed ze nog ‘beter’ en hing ze 18 keer aan de lijn bij de nummers 100 en 101. De politie maande haar even vaak aan om te stoppen met haar telefoonterreur, maar tevergeefs. Ook een poging tot strafbemiddeling bleef vruchteloos.

“Mevrouw was bijzonder hardleers. Ze zorgde voor overlast waardoor andere mensen die dringen hulp nodig hadden onnodig lang op hulp dienden te wachten. De dader hield geen rekening met de gevolgen voor anderen en bleef volharden”, aldus het vonnis. De Peltse is bij verstek tot drie maanden cel en 400 euro boete veroordeeld. Haar vier smartphones waarmee ze onophoudelijk bleef bellen, heeft de rechter verbeurd verklaard. (GeHo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer