© Jozef Croughs

Stad Sint-Truiden komt met nieuwe campagne ‘KAZABA’ tegen hondenpoep

SINT-TRUIDEN -

Hondenpoep op je wandelroute, onder je schoenzool, op speelpleinen en in het park. Voor veel mensen is het een grote ergernis. Daarnaast worden heel wat hondenpoepzakjes achtergelaten in rioleringen. Het lokaal bestuur van Sint-Truiden start daarom een nieuwe campagne tegen hondenpoep, ‘KAZABA’: kakje in zakje en in (vuilnis)bakje.

Jozef Croughs

De honden zelf treft geen schuld, het zijn de hondeneigenaars die verantwoordelijk zijn voor het opruimen van de hondenpoep. Op basis van het GAS-reglement is iedere hondeneigenaar verplicht om de hondenpoep netjes te verwijderen én om een middel bij zich te hebben om de hondenpoep te kunnen opruimen, zoals een hondenpoepzakje.

“Wie betrapt wordt kan beboet worden met een GAS-boete tot 350 euro”, verduidelijkt waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers. Met datzelfde bedrag kan je maar liefst 7000 hondenpoepzakjes kopen. “De Stad Sint-Truiden investeert bovendien in nieuwe, verplaatsbare hondenpoepborden. Inwoners die overlast ervaren door hondenpoep, kunnen zo’n verplaatsbaar bord aanvragen”, klinkt het. Als er op de locatie in kwestie geen hondenpoepbord kan worden geplaatst, kan men raamaffiches aanvragen.  

Losloopweides en hondenzwemvijver

“Wil je je gezelschapsdieren de tijd van hun leven bezorgen zonder leiband en de kans op een GAS-boete vermijden? Dan kunnen ze zich helemaal uitleven in één van de losloopweides op ons grondgebied, bijvoorbeeld het Speelhof of domein Nieuwenhoven. Bovendien kunnen onze viervoeters bij dit warme weer genieten in de verfrissende hondenzwemvijver”, besluit waarnemend burgemeester Kempeneers.

Alle info: preventie@sint-truiden.be of op 011 70 19 85.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer