Yanina Wickmayer.

Yanina Wickmayer. © BELGA

Yanina Wickmayer blikt ondanks uitschakeling tevreden terug op comeback: “Ik ben op de juiste weg”

Yanina Wickmayer (WTA 603) kon het flipperkast-tennis van Jelana Ostapenko (WTA 17) alleen maar ondergaan: 6-2, 6-2 na 1u12’.“Zij speelde uitstekend, zette me voortdurend onder druk en ik kreeg geen controle over de match. Alle krediet voor haar.”

Marc Vermeiren in Wimbledon

Bekijk de stats. Ostapenko, winnares van Roland-Garros 2017, verzamelde 45 winners tegenover 28 unforced errors, Wickmayer zat aan 6 vs 5. “Normaal ligt het aantal unforced errors bij haar hoger, en dan maak je een kans. Allicht oogt de score ook iets te zwaar. Er waren veel deuce games, waarin zij net op het juiste moment met een winnende slag uitpakte. Veel meisjes spelen met een hoog tempo, maar zelden ligt dat zo hoog als bij Ostapenko. Een heel atypische speelster.”

Desondanks blikt Wickmayer, die pas vijf maanden geleden na een babybreak het circuit weer betrad, met tevredenheid terug op haar passage aan de Theems. De 32-jarige Antwerpse werkte zich met succes doorheen drie kwalificatiematchen en won met overtuiging haar eerste ronde. “Na deze week heb ik het gevoel dat ik dicht bij het niveau van de tophonderd zit. Ik voel me comfortabel op de baan en beweeg goed. Natuurlijk zijn er nog werkpuntjes – de service, de returns – maar dat komt nog. Stap voor stap voor stap. Maar ik ben op de juiste weg.”

Meer over Wimbledon

Aangeboden door onze partners