Titelverdedigster Barbora Krejcikova was de enige Tsjechische die een positieve test openbaar maakte  ©  ISOPIX

Corona-epidemie op Roland Garros? “Alle Tsjechische speelsters hielden corona-uitbraak achter”, federatie ontkent

De voormalige tennisster Tatiana Golovin heeft woensdag verklaard dat “alle Tsjechische (speelsters) met het coronavirus besmet waren op de voorbije editie van Roland Garros”. De Tsjechische tennisfederatie bestempelde de uitspraak van Golovin intussen als “volkomen absurd”.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

“Alle Tsjechische (speelsters) waren besmet en niemand praatte erover”, aldus Golovin, momenteel actief als commentatrice bij beIN. De voormalige nummer 12 van de wereld, die haar carrière in 2009 beëindigde wegens aanhoudend blessureleed, reageerde op opmerkingen die een dag eerder werden gemaakt door Alizé Cornet. De Franse nummer één sprak over een ware corona-epidemie op Roland Garros.

“Iedereen was besmet, en niemand heeft ook maar iets gezegd”, vertelde de Française op sociale media. “Ik had een vermoeden dat enkele speelsters besmet waren, maar had geen bewijs. Ik wil hiermee benadrukken dat het virus deel uitmaakt van ons leven en we er moeten leren mee omgaan.”

Volgens een bron bij Roland Garros zouden er tijdens de laatste editie drie gevallen van COVID-19 gedetecteerd zijn. Titelverdedigster Barbora Krejcikova was de enige die de positieve test openbaar maakte en zich terugtrok uit het toernooi.

“Haar verklaring is zo absurd dat het moeilijk te geloven is dat iemand zoiets zou zeggen en het zou menen. Het is volkomen absurd,” klonk het bij de woordvoerder van de Tsjechische tennisfederatie aan het Franse persbureau AFP.

Meer over Roland Garros

Aangeboden door onze partners