Man (27) die werkneemster neerstak in Hasseltse Delhaize is aangehouden voor poging doodslag

Hasselt -

De 27-jarige man die dinsdag een werkneemster van Delhaize neerstak aan de Luikersteenweg in Hasselt, is aangehouden op verdenking van poging doodslag. In de woning van de Hasselaar werden wapens en drugs gevonden. Het is nog niet duidelijk wat zijn motief was, maar hij kende de vrouw niet.

Olivier Simons

Rond 13 uur was het winkelpersoneel van Delhaize rekken aan het vullen, toen een werkneemster plots door de twintiger werd aangevallen. De vrouw was op zoek naar een Stanleymes, waarop de Hasselaar volgens omstaanders zou gezegd hebben: “Hier heb je een mes.” Daarna stak hij haar zonder aanleiding meerdere keren in de arm en buikstreek met zijn eigen mes. De 52-jarige vrouw uit Mol werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerde niet in levensgevaar. De jongeman liet zich na de steekpartij zonder verzet arresteren.

Woensdagvoormiddag werd hij verhoord door de politie LRH. In zijn woning werden een mes, slagwapens en drugs gevonden. Woensdagmiddag werd de twintiger voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij wordt verdacht van poging doodslag en inbreuken op de wapenwet. De onderzoeksrechter besliste de man aan te houden. Het is nog steeds niet duidelijk waarom hij de vrouw neerstak. Hij kende zijn slachtoffer alleszins niet. Volgens Delhaize gaat het om “zinloos geweld”. siol

 

 ©  Tom Palmaers

 

 ©  Tom Palmaers

 

 © Tom Palmaers

© TVL

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio