De introductie van wolven zet de Schotse Hooglanden op stelten in de ecothriller ‘Ooit waren er wolven’. 

De introductie van wolven zet de Schotse Hooglanden op stelten in de ecothriller ‘Ooit waren er wolven’. ©  Getty Images/iStockphoto

Nog een plaatsje in uw reiskoffer? Dit zijn de beste boeken van de week

Op zoek naar vakantielectuur? Met onze tips bent u gewapend voor een middagje luieren aan het zwembad of een avondje ontspannen op een zomers terras.

Ooit waren er wolven

Charlotte McConaghy

 

Ecothriller van de Australische McConaghy. Het project van wetenschapper Inti Flynn om wolven uit te zetten in de Schotse Hooglanden komt op losse schroeven te staan als een boer dood wordt aangetroffen. Is de dader een wolf of mens?

Prometheus, 336 blz., 22,50 euro

Stinkhond op de boerderij

Colas Gutman en Marc Boutavant

 

Meest recente deel van de enorm populaire reeks rondom Stinkhond en Plattekat, deze keer op de boerderij waar ze uit handen van Boer Hak moeten blijven die blikvoer maakt van dieren. Voor lezers van 7 tot 9 jaar.

Lannoo, 83 blz., 11,99 euro

Dunkelblum zwijgt

Eva Menasse

 

Intrigerende roman over het Oostenrijkse grensstadje Dunkelblum. In de nazomer van 1989 worden de bewoners geconfronteerd met een duister verleden wanneer aan de rand van de stad een skelet wordt opgegraven.

Uitgeverij Atlas Contact, 524 blz., 24,99 euro

Revolutionaire Rollators

Dirk Fabriani

 

Autobiografische roman van Riemstenaar Dirk Fabriani - echte naam Danny Van Tricht. Over het interview dat hij afnam van Louis Paul Boon (vijf dagen voor diens dood), over zijn ex-dorpsgenoot Paul Michiels en Cambodjaanse bootvluchtelingen … Pageturner, vaak hilarisch.

Skribis, 254 blz., 25 euro

Gino Bartali - Een wielerkampioen onder de rechtvaardigen

Julian Voloj en Lorena Canottiere

 

Inhoudelijk sober verteld, deze strip in gloeiende potloodtinten over wielerlegende Gino Bartali (1914-2020). Zijn duels met Fausto Coppi zijn pure wielerepiek, maar hier gaat het over de mens Bartali in moeilijke tijden. Zoals zijn zwijgend protest tegen Mussolini en zijn stil engagement om het tijdens de oorlog op te nemen voor Joden. Mooi.

Uitgeverij Daedalus, 126 blz., 35,50 euro

jom, rusm, jbx

Meer over Boeken

Aangeboden door onze partners