‘Festipelt’ en popsensatie Camille. 

‘Festipelt’ en popsensatie Camille. ©  rr

Gratis festival in Pelt helemaal volzet voor zangeres Camille: “Kom niet als je geen ticket hebt”

Pelt -

Het nieuwe gratis festival ‘Festipelt’ met popsensatie Camille op de affiche nu vrijdag is volzet. Voor de veiligheid wordt het aantal bezoekers op het Syntra-terrein in Neerpelt beperkt tot duizend en alle gratis tickets zijn gereserveerd.

Geert Van Baelen

Vrijdag vindt op het Syntra-terrein in Neerpelt de eerste editie van Festipelt plaats, een festivalletje met zangeres Camille Dhont en Sergio op de affiche. Zondag zorgden fans van Camille nog voor een overrompeling op het evenement ‘Zonhoven trapt door’, waarbij de politie het terrein moest afsluiten. In Pelt benadrukken ze nu al dat alleen de mensen met een toegangsbewijs het terrein op mogen. “De tickets kunnen vrijdag vanaf 18.30 uur aan de infostand aan de Hoekstraat omgeruild worden voor een toegangsbandje”, deelt de organisatie mee. “Alleen met zo’n bandje geraak je binnen.”

De organisatie roept mensen zonder ticket op om ook niet naar het terrein komen om zo alles vlot te laten verlopen. Daarnaast is er de oproep voor wie wel een ticket heeft om zo veel mogelijk met de fiets of te voet te komen gezien de beperkte parkeermogelijkheden in de omgeving. Parkeren kan aan het Dommelhof, op het Kerkplein, het Marktplein, het terrein bij de vroegere Aldi of aan het vrij CLB.

Capaciteitsbeperking

“Het festival op vrijdag is eigenlijk een uitloper van het docentenfeest dat we op donderdag organiseren”, vertelt Patrick De Locht van Syntra in Pelt. “Om de kosten van de organisatie op te vangen, hadden we een klein festival in gedachten. Toen we Camille vastlegden, genoot de zangeres nog niet de bekendheid die ze ondertussen door haar televisieoptredens vergaard heeft. We hadden een festival met 750 bezoekers aangevraagd bij de gemeente, maar na overleg met de veiligheidscel is er recent een limiet gezet van duizend bezoekers. Dat werd trouwens al geregeld vóór de overrompeling in Zonhoven vorig weekend. We hebben begrip voor die capaciteitsbeperking. Vrijdag zijn er in de regio nog grootschalige evenementen waarbij de ordediensten ook aanwezig moeten zijn. De avond zelf wordt in een commandopost in het Syntra-gebouw de situatie wel opgevolgd.”

‘Festipelt’ in Neerpelt. 

‘Festipelt’ in Neerpelt. ©  GVB

Lees meer over de festivals