Jurgen Lijcops maakt een gepersonaliseerde cocktail voor Michael Roskam: een corpse reviver.
RECEPT. Deze cocktail is hélemaal Michaël Roskam volgens onze mixologist: “Complex, zoals zijn karakter”
De beste mixologisten uit Limburg shaken een hele zomer lang gepersonaliseerde cocktails voor bekende Vlamingen. Deze week: Jurgen Lijcops stelt een - alcoholisch - drankje samen voor regisseur Michaël Roskam dat de kater tegengaat: de corpse reviver.
Jurgen Lijcops uit Tongeren startte in 2016 Bar Burbure, een hotspot in Antwerpen met de meest exquise cocktails en longdrinks. Terwijl zijn zaak tijdelijk gesloten is door ingrijpende renovatiewerken op de Antwerpse Kaaien, vind je de gerenommeerde sommelier en spirits connaisseur terug achter de bar van Hotel Botanic Sanctuary Antwerp.
Jurgen Lijcops baat Bar Burbure uit in Antwerpen. — © FRANK ABBELOOS
Lijcops gaat aan de slag met de favoriete smaken van Roskam, die volgens de regisseur zelf “droog en bitter” zijn, en kiest voor een corpse reviver: “Net zoals Michaël zelf, is deze cocktail erg complex: zijn persoonlijkheid is opgebouwd door verschillende ervaringen. Het recept van de corpse reviver dateert uit de 19de eeuw, en zou het lichaam weer tot leven wekken na een kater.”
© FRANK ABBELOOS
Ingrediënten van de corpse reviver:
30ml Bombay saffire Gin
30ml droge Vermouth Forest
30ml cointreau
30ml vers limoensap
1 koffielepel absinthe
Zo ga je te werk:
Neem een glas en koel het voor door het met ijsblokjes te vullen. Zet het glas opzij, en vul intussen een shaker met ijs en alle nodige dranken. Sluit de shaker af en shake vijftien seconden lang heel intens. Zeef je drankje en giet het - zonder ijs - in het voorgekoelde glas - waaruit je het ijs ook verwijderd hebt. Vervolgens werk je de cocktail af met een spray van een zeste van een limoen. Schol!
Je kan de corpse reviver van Jurgen Lijcops - op het lijf geschreven van Michaël Roskam - deze zomer proeven in Hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen.
Hoofdpunten
Na drama’s met Emilia en Simone: zo kan je dementerende overal en altijd terugvinden
Dagelijks ruim twee incidenten op bussen van De Lijn in Limburg
Wagnerbaas doet opvallende Oekraïense aanvalsplannen uit de doeken: “Quatsch, dat is een ‘no go’ voor Washington”
Meryame Kitir steunt vriendin met kanker: “We hebben elkaars haren afgeschoren”
Beste van Plus
Lees meer
DE GROTE TEST. Topchocolatier Dominique Persoone proeft 15 paaseitjes en een huismerk blijkt het beste: “Zowaar het lekkerst van allemaal”
Twee sterke drankjes en een zacht-zoete vermouth: zo maak je een onweerstaanbare cocktail
OVERZICHT. Meer dan vijftien toffe ontbijtadresjes die een heerlijke paasbrunch serveren
GEPROEFD. In Loons restaurant staat de smaak voorop en dan pas het prachtige uitzicht