©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie onderschept in Sint-Truiden gestolen auto met drie verdachten dankzij ANPR-camera

Sint-Truiden -

Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft dinsdagmorgen een gestolen auto klemgereden. Een ANPR-camera signaleerde de verdachte auto. De politie kon drie twintigers werden in de boeien slaan. Ze verblijven illegaal in ons land en ze worden verdacht van meerdere diefstallen uit voertuigen in Wallonië.

Marij Wyers

Een ANPR-camera (automatische nummerplaatherkenning) gaf dinsdagmorgen rond 4 uur een signaal - zogenaamde hit - toen een voertuig met gestolen nummerplaat passeerde in de regio van Sint-Truiden. Daarop kreeg een patrouille de opdracht om dit voertuig voor een controle uit het verkeer te halen. De bestuurder vluchtte toen de combi naderde. De vluchtauto reed aan hoge snelheid door rode verkeerslichten. Tijdens de vluchtpoging reed de bestuurder tegen het verkeer in.

Agressief

Op het Europaplein in Sint-Truiden kon de politie het voertuig onderscheppen. De drie inzittenden probeerden nog weg te lopen. Twee verdachten werden snel gevat en de derde werd even later in de boeien geslagen. De twee mannen van 23 jaar en de 25-jarige stelden zich erg agressief en weerspannig op.

Hun auto werd eerder deze week in Seraing gestolen. Uit onderzoek blijkt dat de drie verdachten ook gelinkt zouden kunnen worden aan tal van inbraken in voertuigen in Wallonië.

De drie mannen die illegaal in het land zijn, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Cameraschild

Limburg beschikt over een groot cameranetwerk met meer dan 300 ANPR-camera’s op strategische plaatsen in de provincie. Vanuit de noodcentrale 101 in Hasselt waken twee politiemensen dag en nacht over de meldingen van de slimme camera’s. Dit kan gaan over geseinde en gestolen voertuigen.

Deze week is er nog een nieuwe ANPR-camera bijgekomen in Voeren, een grensgemeente die wel eens geplaagd wordt door drugscriminaliteit en criminelen die op doortocht zijn.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio