Burgemeester Joris Gaens van Voeren en waarnemend korpschef Alain Stas bij de ANPR-camera pal voor het politiekantoor. 

Burgemeester Joris Gaens van Voeren en waarnemend korpschef Alain Stas bij de ANPR-camera pal voor het politiekantoor. ©  Politie Voeren

Politie Voeren krijgt hulp van slimme ANPR-camera voor politiekantoor

Voeren -

Voor het politiekantoor in Sint-Martens-Voeren staat een ANPR-camera die nummerplaten van verdachte en gestolen voertuigen kan signaleren. De slimme camera wordt ook aangesloten op de noodcentrale 101 in Hasselt waar politiemensen heel Limburg in het oog houden.

Marij Wyers

“Dit is een stap vooruit wat betreft de modernisering en efficiëntere werking van de lokale politie Voeren”, zegt waarnemend korpschef Alain Stas.

Politie Voeren rekent op de extra hulp van de intelligente camera in onderzoeksdossiers. Vorig jaar ontving de politie 71 meldingen van verdachte voertuigen en verdachte personen. Dit jaar waren er dat al 21. Bij de politie werden vorig jaar 25 inbraakmeldingen gedaan en dit jaar al 19 keer. “In die specifieke gevallen kan een ANPR-camera de interventieploegen op het terrein ondersteunen. De inspecteurs kunnen in de databanken namelijk bekijken op welk tijdstip een voertuig langs de ANPR-camera is voorbijgereden en dit vergelijken met het tijdstip waarop het feit heeft plaatsgevonden en zo bijdragen aan het onderzoek”, zegt de korpschef.

Waarom voor politiekantoor?

De locatie aan het commissariaat in Sint-Martens-Voeren is niet zomaar gekozen. “Door de keuze voor deze plek staat de ANPR-camera langs de lange gemeenteweg van 21 kilometer die Voeren van west naar oost doorkruist, en die verbindingen voorziet naar Sint-Pieters-Voeren, Sint-Martens-Voeren, Teuven en Remersdaal. De meeste bestuurders die door Voeren rijden, zullen deze gemeenteweg gebruiken en langs de ANPR-camera rijden. Dat verhoogt de kans om geseinde of verdachte voertuigen vast te leggen”, zegt burgemeester Joris Gaens van Voeren.

De camera wordt niet ingezet voor trajectcontroles of snelheidsmetingen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio