©  ISOPIX

Serena Williams gaat na zware driesetter meteen onderuit op Wimbledon: “Wie weet waar ik nu zal opduiken?”

Serena Williams (WTA 1204) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

In de openingsronde verloor de 40-jarige Amerikaanse in drie sets van de Française Harmony Tan (WTA 115): 7-5, 1-6 en 7-6 (10/7) na 3 uur en 10 minuten.

Voor Williams was het haar eerste enkelwedstrijd in zowat een jaar. De Amerikaanse kwam niet meer in actie sinds haar opgave in de eerste ronde van het enkelspel van Wimbledon van vorig jaar tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich. Ze sukkelde achtereenvolgens met de enkel en de hamstrings. In het dubbel vierde Williams onlangs haar comeback in het Britse Eastbourne. Dat ging vlot, tot haar dubbelpartner Ons Jabeur moest passen voor de halve finales met een knieblessure.

Voor Wimbledon, het grastoernooi dat ze liefst zeven keer won, kreeg ze een wildcard. In totaal won ze 23 keer een grandslamtoernooi. Met 24 stuks staat het record op naam van de Australische Margaret Court.

 ©  ISOPIX

Williams laat toekomst open

Na afloop van haar nederlaag hield Williams haar toekomst open. De Amerikaanse hintte wel op een verlenging van haar loopbaan. Gevraagd naar het feit of haar duel van dinsdag weleens haar laatste zou kunnen zijn, antwoordde de voormalig nummer 1 van de wereld: “Dat is een vraag die ik nu niet kan beantwoorden. Wie weet het? Wie weet waar ik zal opduiken? Fysiek was ik in orde, alleen bij de laatste paar punten begon ik het echt te voelen. Maar ik bewoog goed en had een hoop ballen terug. Dat was geen verrassing voor me. Ik heb alleen niet getraind voor duels van 3 uur. Ik denk dat het daar misging”, aldus Williams.

“Ik zou er zeker geen vrede mee hebben als dit mijn laatste herinnering zou zijn, absoluut niet. Dit geeft me zeker motivatie om de trainingsbanen weer op te gaan, aangezien ik niet slecht speelde en zo dichtbij kwam.”

Over de komende maanden is nog weinig duidelijk, maar deelname aan de US Open behoort zeker tot de mogelijkheden. “In eigen huis spelen, op een plek waar ik mijn eerste grand slam heb gewonnen, blijft altijd speciaal. Er is zeker een hoop motivatie om beter te worden en in eigen land te spelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer