©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Allerlei namaakspullen en 13.000 euro gevonden in huis in Diest

Diest -

De politie Demerdal heeft dinsdag allerlei namaakkledij, -schoenen, -handtassen en -horloges gevonden in een huis in de woonwijk Deurne (Diest), vlakbij Tessenderlo. Er werd ook 13.000 euro aan cash geld gevonden. De bewoners zullen een serieuze boete krijgen.

Olivier Simons

De wijkinspecteur van Deurne had al een tijdje het vermoeden dat er rare dingen gebeurden in een woning in de wijk. Er kwamen ongewoon veel bezoekers langs. Daarop volgde een buurtonderzoek, waarbij op het internet twee verdachte Instagram-accounts werden gevonden.

Dinsdag viel de politie Demerdal samen met de Economische Inspectie binnen in de woning. In de slaapkamers werden grote hoeveelheden kledij, schoenen, handtassen en horloges gevonden. De politie trof ook 13.000 euro aan cash geld aan. De namaakspullen en het geld werden in beslag genomen. De betrokkenen mogen zich verwachten aan een fikse boete, en moeten zich ook verantwoorden voor de twee alarmpistolen en pepperspray in hun woning.

De politie Demerdal raadt iedereen aan om enkel via gekende websites spullen online te kopen. Niet alleen loop je het risico een dubieuze aankoop te doen, oplichters kunnen ook je bankgegevens te weten komen en je rekening plunderen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio