Jo Budo uit Opheers verhuurt negen volledig uitgeruste Vespa’s. 

Jo Budo uit Opheers verhuurt negen volledig uitgeruste Vespa’s. © frmi

Vesparitje maken door het Haspengouwse landschap? Dat kan vanaf nu ook in Heers

Heers -

Vespaverhuur is ‘hot’ in Haspengouw, maar in Heers kon je tot nu toe niet terecht voor een ritje door het glooiende landschap van de streek. Daarom stampte Jo Budo Vespa Experience (43) uit de grond in Opheers, de eerste vespaverhuur in de gemeente.

Jo Budo, thuisverpleegkundige in hoofdberoep, is van alle markten thuis. Naast zijn woning runt hij met ’t Bazaarke nog een eigen winkel waar je van alles en nog wat kan kopen. Nu ziet Jo een nieuw gat in de markt. “Vespaverhuur is hot in Haspengouw”, zegt hij. “Maar daarvoor moet je al uitwijken naar Sint-Truiden of Tongeren, terwijl Heers ook heel wat te bieden heeft. Tegelijk wilde ik ook wat ander volk naar mijn winkeltje lokken. Van een kameraad kreeg ik de tip om Vespa’s te gaan verhuren.”

Picknick

Een flinke investering later is Jo nu de trotse eigenaar van negen volledig uitgeruste Vespa’s. “Ze zijn helemaal nagekeken en hebben een windscherm en klaprekje vooraan, een topkoffer of klaprekje achteraan en twee USB-poorten voor het opladen van je toestellen”, legt Jo uit. “Iedereen krijgt een gps mee met toeristische routes. Ook helmen, een volle tank én verfrissend drankje bij vertrek zijn inbegrepen. Voor de kinderen van 3 tot 8 jaar voorzie ik een kinderzitje. Ik beschik nu over zes 50 cc-Vespa’s en drie 125 cc-Vespa’s, volgend jaar komen er nog drie bij.”

Bij Vespa Experience kan je terecht om een leuke ervaring op te doen in een mooie omgeving. “Je kan bij ons alle dagen een Vespa huren voor vier of acht uur, de vertrekuren zijn bespreekbaar”, zegt Jo. “De prijzen verschillen, afhankelijk van het vermogen van de Vespa en de dag van de week. Klanten die onderweg graag willen picknicken, krijgen een picknicktas met koelvak gratis in leen. Ze kunnen zelfs via ons een picknick met broodjes en tapas of een ontbijtmand bestellen.” (frmi)

Praktische info:

Vespa Experience

Himpedelstraat 26, 3870 Heers (Opheers)

0496/50.16.37 - info@vespa-experience.be - www.vespa-experience.be

Facebook: VespaExperience

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio