Themabeeld 

“Strontflikken en blauwe smurfen” levert Hasselaar werkstraf op

Hasselt/Tessenderlo -

De Hasseltse strafrechter heeft dinsdag een truckchauffeur uit Hasselt een werkstraf van 85 uur opgelegd voor weerspannigheid en smaad aan de politie. Hij riep ze strontflikken en blauwe smurfen toe. Naar eigen zeggen omdat de agenten een opmerking over zijn hoorapparaat maakten.

Geert Houben

Op 17 juli 2020 hield de politie de 42-jarige man met zijn truck op de N73 in Tessenderlo tegen. De politie wou hem controleren omdat de zwaailichten niet werkten en de vervoerde bouwkraan te ver uitstak. De man ontkende niet dat er wat loos was. Nadat de agenten vroegen om zijn boorddocumenten ontstond er een discussie. Volgens de inspecteurs negeerde de veertiger hen. Volgens de man zelf voelde hij zich bespot omdat de agenten een opmerking over zijn hoorapparaat maakten. Wat volgde was een scheldpartij.

Ook ging hij neus-aan-neus met een agent staan. Vervolgens rende de trucker de weg op waardoor enkele wagens bruusk in de remmen moesten. Toen hij terug richting de pechstrook kwam, sloeg de politie hem in de boeien. Omdat hij zichzelf en anderen in gevaar bracht. Een voorbijganger merkte alles op en stelde dat de politie geen overdreven geweld gebruikte. In de dagen nadien zette de man zijn scheldpartij voort via Facebook, maar de correctionele rechter sprak de betichte hiervan vrij omdat niet bewezen is dat hij hiermee de rust van het slachtoffer verstoorde. Als de trucker de werkstraf niet voltooit, hangt hem alsnog een celstraf van zes maanden boven het hoofd. De proceskosten van 300 euro zijn eveneens voor zijn rekening. (GeHo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer