©  BELGA

Borlées voegen in extremis 400 meter in Luik toe aan programma als laatste test voor het WK

Kevin, Jonathan en Dylan Borlée maken woensdag hun opwachting op de 20ste editie van de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège. De drie broers zullen in de Province Naimette Arena de 400 meter lopen.

Maarten Delvaux

De 400 meter is op de valreep toegevoegd aan het programma van de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège. Op die manier krijgen de broers Borlée een extra gelegenheid om zich te testen met het oog op het WK in het Amerikaanse Eugene, dat op 15 juli van start gaat. Kevin liet enkele weken geleden in het Zwitserse Bern een topchrono van 45.12 noteren, Dylan liep op diezelfde meeting een nieuw persoonlijk record van 45.18 en Jonathan klokte er 46.00. Op het afgelopen BK waren Kevin (rug) en Jonathan (maagproblemen) evenwel op de sukkel.

Andere Belgische toppers om naar uit te kijken op de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège zijn Nafi Thiam (hoogspringen & 100 meter horden), Anne Zagré (100 meter horden), Eliott Crestan (600 meter), Rani Rosius (100 meter), Thomas Carmoy (hoogspringen) en Roger Habsch (100 meter wheelers), die afgelopen weekend op het BK in Gentbrugge een nieuw wereldrecord vestigde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer