Beelden tonen overval op kunstbeurs Tefaf in Maastricht: twee Belgen opgepakt

De kunstbeurs Tefaf in Maastricht is dinsdagochtend per direct ontruimd na een overval in het MECC. Alle bezoekers zijn naar buiten gedirigeerd. De kunstbeurs is weer open voor het publiek. Inmiddels werden er twee verdachten uit ons land opgepakt

Redactie

LEES OOK. De Belgische vrouw die met haar gelnagels aan een peperduur schilderij kwam krabben: verhalen vanop de poepchique kunstbeurs Tefaf

Een woordvoerster van de politie heeft de overval dinsdag rond de middag bevestigd. De melding over de overval kwam rond 11.40 uur bij de hulpdiensten binnen. Twee verdachten zijn ondertussen aangehouden. Het gaat om twee Belgen in de leeftijd van 22 en 26 jaar, het is onduidelijk of de twee al een geschiedenis hebben met de politie. Het duo reed na de overval weg in een grijs voertuig met Belgisch kenteken en kon op de snelweg A2 in de kraag worden gevat.

Twee Belgen (22 en 26 jaar) opgepakt na gewapende overval Tefaf. © Orange Media

De politie speurt nog naar andere voortvluchtige verdachten. Daarvoor worden getuigen gehoord. Ook zijn camerabeelden van de gewapende overval veiliggesteld.

 

 ©  om

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wapens

De Tefaf werd dinsdagmorgen rond 11.30 uur overvallen. Vier gewapende mannen drongen de kunstbeurs binnen en maakten op een stand van een juwelier kostbare sieraden buit. Meer details over de buit kan de politie nog niet verstrekken.

Bij de Londense juwelier Symbolic & Chase werden de ruiten van een vitrine met een hamer ingeslagen. Niemand raakte bij de overval gewond.

De Tefaf werd na de melding tijdelijk ontruimd. De kunstbeurs is inmiddels weer toegankelijk voor bezoekers.

Een ooggetuige uit Maastricht zag een man met een enorme sloophamer in de weer bij een vitrine van een juwelier. “Toen zag ik een tweede man met een geweer.”

“Hij mepte wel drie, vier keer, met zo’n enorme hamer, echt zo groot als een been”, zegt ze. “Toen zag ik een tweede man met een geweer en dacht: heel snel wegwezen. Mijn moeder stond een stukje verderop, dus die heb ik opgehaald en we renden naar de eerste uitgang.”

LEES OOK. Ooggetuige overval Tefaf zag man met sloophamer vitrine rammen: “Ik schreeuwde: ‘there is a man with a gun’, en iedereen begon te rennen”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tefaf?

The European Fine Art Fair (TEFAF) is een poepchique kunstbeurs in Maastricht. Een team van meer dan honderd experts is opgevorderd om die duizenden kunstvoorwerpen grondig door te lichten. Zonder hun goedkeuring krijgt het werk geen plaats in de galerij, zei persverantwoordelijke Truuske Verloop enkele jaren geleden bij HBvL. “Elk object wordt door een acht- à tiental experts bestudeerd. Ze controleren bijvoorbeeld of het een echte Rembrandt is. Zo bezorgen we onze bezoekers een gerust geweten. Als ze hier iets kopen, weten ze dat het geen namaak of gestolen werk is.”

De kunstbeurs is inmiddels weer geopend voor publiek.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio