Man vermoord teruggevonden in tuin in Herselt, vrouwelijke verdachte opgepakt

In Herselt in de Antwerpse Kempen, op vijftien kilometer van Tessenderlo, is maandagavond het lichaam van een man gevonden in de tuin van een woning aan Dooiewerf, nabij het natuurgebied Langdonken. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Het gaat om moord en er is een verdachte opgepakt.

Hans Otten en Britt PeetersBron: BELGA

Maandagavond kregen de hulpdiensten een oproep binnen waarop een ziekenwagen ter plaatse kwam. Daarna heeft het parket een hele nacht onderzoek gevoerd, en ook het labo kwam ter plaatse. De man lag in T-shirt en korte broek in zijn tuin en is omgekomen door steekwonden. Het slachtoffer zou sinds januari in de stacaravan wonen, die hij huurt. De vrouw die verdacht wordt van de moord zou er later toegekomen zijn. Hun precieze relatie is niet duidelijk.

Voor de feiten klopte de vrouw aan bij een buur die een honderdtal meter in het bos woont. Zij deed haar beklag bij hem over het latere slachtoffer en voegde er letterlijk aan toe dat zij “hem kapot zou maken”. Niet veel later bracht ze die uitspraak tot uitvoering. Het is de buur die op haar vraag nadien de politie verwittigd heeft.

“Het slachtoffer is bij ons niet bekend, want hij zou nog maar pas in onze gemeente wonen”, reageert burgemeester Peter Keymeulen (N-VA). De straat Dooiewerf, achterin de Langdonken, is recreatiedomein. Het is niet toegestaan om er permanent te wonen. “Een moeilijke situatie, want wij hebben er niet altijd zicht op wie er in de chalets en stacaravans verblijft. Al is het zeker niet zo dat de politie vaker moet uitrukken naar de Langdonken. Het is alleszins zeer droevig dat er zich ook op ons grondgebied zo’n drama heeft afgespeeld.”

Aangeboden door onze partners