©  EPA-EFE

Andy Murray kiest voor onderhandse opslag (en dat loopt maar net goed af)

Het lijkt een rage te worden. Maar als zelfs een icoon als Andy Murray kiest voor een onderhandse opslag, dan lijkt het hek helemaal van de dam.

De 35-jarige Murray, een tweevoudig winnaar van Wimbledon, is in de eerste ronde bezig aan zijn partij tegen de Australiër James Duckworth. In het derde game van de derde set - bij een 1-1-stand in de sets - koos de publiekslieveling voor een onderhandse opslag.

Dat leek fout te lopen: Duckworth haalde de service en leek ook de poging tot lob van Murray te retourneren maar zijn poging tot smashen strandde op het kader van zijn racket. De bal viel nog net over het net, voldoende voor Murray om met gemak het punt te scoren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Murray is niet de eerste die uitpakt met een onderhandse opslag. Eerder dit jaar zorgde ‘bad boy’ Nick Kyrgios op de Australian Open voor een nog grotere stunt door, op vraag van een toeschouwer, uit te pakken met een onderhandse service door de benen.

De ‘moeder van de onderhandse opslagen’ werd in 1989 nog altijd geproduceerd door de toen 17-jarige Amerikaan Michael Chang die tijdens een achtste finale van Roland Garros de ervaren Ivan Lendl verschalkte met een nooit eerder geziene onderhandse service.

(gvdl)

Meer over Wimbledon

Aangeboden door onze partners