©  BELGA

Elise Mertens naar tweede ronde Wimbledon na opgave tegenstander

Elise Mertens heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de tweede ronde van het Grand Slamtoernooi in Wimbledon. De Limburgse zag haar Colombiaanse tegenstander Osorio opgeven in de derde set.

GVDL

Het werd zeker geen gezondheidswandeling voor Mertens die de eerste set naar twee games zag afgebroken worden door de regen. Osorio kwam beter terug uit de kleedkamer en bezorgde het 24ste reekshoofd een droge 6-1. Maar Mertens is een vechter en dat bewees ze in de tweede set door zelf met een vlotte 6-2 uit te pakken. In de derde en beslissende set blesseerde de Colombiaanse zich en kon, ondanks de zorgen van Mertens, niet meer verder spelen.

In de tweede ronde neemt Mertens het eerstdaags op tegen de winnares van het duel tussen de Sloveense Tamara Zidansek (WTA 60) en de Hongaarse Panna Udvardy (WTA 110). Bij haar vijf deelnames aan Wimbledon wist ze slechts één keer de eerste ronde niet te overleven. Dat was bij haar debuut in 2017. Haar beste resultaat behaalde ze twee jaar later, met een stek in de vierde ronde.

Meer over Wimbledon

Aangeboden door onze partners