©  REUTERS

Huiszoekingen bij Bahrain-Victorious, vier dagen voor de start van de Tour: “Opzettelijke beschadiging van onze reputatie”

Renners en omkadering van Bahrain-Victorious kregen vandaag de politie over de vloer voor een huiszoeking. Het zou alvast gaan om de Sloveense teammanager Milan Erzen, de Poolse teamarts Piotr Kosielski en de in Spanje wonende Franse fysiotherapeut Barnabé Moulin. Over welke renners het zou gaan, is niet duidelijk.

Guy Van Den Langenbergh

Het was het team zelf dat met het nieuws naar buiten kwam. Volgens hen is het vooral de bedoeling om het imago van het team te beschadigen. “Het onderzoek naar het team, dat een jaar geleden startte en niets opleverde, gaat voort één week voor de start van de belangrijkste wielerwedstrijd, de Ronde van Frankrijk. Hiermee wordt de reputatie van zowel het team als de renners beschadigd. Het team ziet de nieuwe onderzoeken dan ook als een opzettelijke beschadiging van onze reputatie.”

Wie de politie - het zou om Europol gaan - over de vloer heeft gekregen, wil het team zelf niet zeggen. Maar dat ze er niet blij mee zijn, spreekt voor zich. “Bahrain-Victorious was vorig jaar het enige team dat het onderwerp was van onderzoek door de Franse politie. Op geen enkel moment zijn we op de hoogte gebracht van de resultaten hiervan. We hebben van de procureur van Marseille (die opdracht gaf tot het onderzoek, red) geen enkele feedback gekregen, ondanks herhaaldelijke vragen van onzentwege. Meer zelfs, kort na onze vraag hebben onderzoekers illegaal informatie doorgespeeld aan een medisch tijdschrift. In een artikel werd duidelijk gemaakt dat wij niet over ongeoorloofde middelen beschikten. Zulk gedrag, het doorspelen van informatie aan de media, brengt de geloofwaardigheid van de onderzoekers in het gedrang.”

Aangeboden door onze partners