Maandag moest S.D., de verdachte van de dodelijke schietpartij in Overmere, zich komen verantwoorden voor de onderzoeksrechter.  

Maandag moest S.D., de verdachte van de dodelijke schietpartij in Overmere, zich komen verantwoorden voor de onderzoeksrechter.  ©  rr en pvs

Buurman die Sandra (32) doodschoot hult zich in stilzwijgen “uit respect voor de betrokkenen”

Berlare -

S.D. (30), de man die ervan beschuldigd wordt de 32-jarige Sandra B. te hebben neergeschoten, blijft in de cel. De man joeg de vrouw om nog onduidelijke redenen een kogel door het hoofd op een veldweg langs de E17 in Overmere. Over een motief voor de schietpartij is nog geen duidelijkheid, want de verdachte hult zich in stilzwijgen.

Pieter Van Hecke

Afgelopen zaterdagnacht reed S.D., vlak na de feiten, met de zwaargewonde vrouw naar zijn zus die de hulpdiensten verwittigde. De vrouw werd nog overgebracht naar het ziekenhuis waar ze overleed aan haar verwondingen. Er zou sprake zijn van een affaire tussen S. en Sandra. Maandagmiddag rond 13.30 uur moest de schutter voor de onderzoeksrechter verschijnen in de correctionele rechtbank in Dendermonde. De man bekent de feiten en wordt beschuldigd van moord. Voorlopig blijft hij ook aangehouden.

“Geen halve verklaringen”

Over wat er zich verder heeft afgespeeld zondag houdt hij de lippen stijf op elkaar. “Hij wil uit respect voor de nabestaanden geen halve verklaringen afleggen”, volgens zijn advocaat Steven Henderickx. “Hij is zicht zeer bewust van wat hij heeft gedaan en heeft hier ook spijt van. Er zijn verschillende families betrokken in het hele incident en de man wil voorlopig nog geen verklaringen afleggen uit respect voor de betrokkenen.”

LEES OOK. “We hadden net alles uitgepraat”: echtgenoot in rouw nadat Sandra (32) neergeschoten werd door buurman met wie ze verhouding had

De man komt zelf uit een onbesproken familie en heeft zelf een blanco strafregister. Hij zou naar verluidt actief zijn als jager en dus in het bezit zijn van een wapenvergunning. Voorlopig blijft het nog gissen naar het motief van de man en blijven de betrokken partijen met veel vragen zitten. “Ik wil mijn cliënt niet dwingen om verklaringen af te leggen. Ik respecteer zijn beslissing om zijn zwijgrecht in te roepen”, klinkt het bij zijn advocaat. Vrijdag wordt de man nog voor de raadkamer gebracht waar over zijn verdere aanhouding zal worden beslist.

Aangeboden door onze partners