©  WAS

David Zapata houdt Frédéric Caudron na thriller uit finale in PBA-toernooi Zuid-Korea

Bron: BELGA

Frédéric Caudron is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale op het eerste PBA driebandentoernooi (182.600 euro) van het seizoen. In het Zuid-Koreaanse Gyeongju moest hij in de halve finales op het BlueOne Resort Championship met 4-3 zijn meerdere herkennen in de Spanjaard David Zapata.

In een hoogstaande halve finale waarin beide spelers zeer sterk scoorden, nam Caudron (PBA 1) met een reeks van tien de eerste set voor zijn rekening. Zapata (PBA 4) sloeg meteen terug en won set twee met 15-0 na een reeks van tien. Caudron pakte de twee volgende sets, nadat hij set drie won in twee beurten met een gemiddelde van 7.500. Na winst in set vier, kwam de “Extraterrestrial” op een zucht van de overwinning. Zapata, die vorig seizoen in de finale van het Crown Haitai Championship met 4-1 het onderspit moest delven voor de regerende PBA-wereldkampioen, toonde zich in set vijf en zes, met een gemiddelde van meer dan drie per beurt, de betere. In een beslissende zevende set was Zapata met 11-5 net iets sterker dan Caudron.

Bekijk hier wedstrijdbeelden, met Zuid-Koreaans commentaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag halve finale PBA Tour 1, Gyeongju:

David Zapata (Spa/4) - Frédéric Caudron (Bel/1) 4-3  (3-15, 15-0, 6-15, 5-15, 15-3, 15-4, 11-5 (2.333-1.900)) (belga)

Aangeboden door onze partners