“Ik was werkloos geworden door corona”, zo klonk zijn uitleg. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Drugsrunner krijgt 2 jaar cel voor invoer van heroïne en cocaïne uit Rotterdam

Bilzen/Genk/Riemst -

Een 26-jarige Genkenaar krijgt 2 jaar cel met de helft uitstel voor het invoeren en verkopen van cocaïne en heroïne in Genk en Bilzen. “Ik was werkloos geworden door corona”, zo klonk zijn uitleg.

Shauni Deferm

De man was actief met zijn handeltje vanaf 1 december 2021. Op 1 februari 2022 liep hij uiteindelijk tegen de lamp toen hij door de politie van Riemst aan de kant werd gezet tijdens een verkeerscontrole. “Hij ging eerst lopen, kon gevat worden maar stampte meteen de speurders waardoor een inspecteur 14 dagen werkonbekwaam was”, aldus de procureur voor de Tongerse rechtbank. “In zijn jas had de man 90 gram heroïne en 18 gram cocaïne.” 

De man kocht de drugs in Rotterdam. “Hij huurde auto’s en reed op een maand tijd 7.884 kilometer. Hij is een drugsrunner die verkocht aan verslaafden”, zo sprak de aanklager nog.

2 jaar cel

De man dacht door zijn handel uit de financiële problemen te geraken. “Ik ben mijn werk kwijtgespeeld door corona”, zo sprak hij zelf. “Ik wilde snel iets bijverdienen.”

De twintiger kreeg maandagochtend een celstraf van twee jaar met de helft uitstel onder voorwaarden opgelegd. Hij moet zich laten begeleiden door een justitieassistent, hij moet uit het drugsmilieu wegblijven en hij moet een zinvolle dagbesteding zoeken. De man kreeg ook een geldboete van 8.000 euro opgelegd.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio