© Tom Palmaers

72-jarige vrouw overleden na frontale aanrijding tijdens fietstocht met man in Tongeren

Tongeren/Riemst -

Op de Hasseltsesteenweg in Tongeren is maandagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd. Een 72-jarige vrouw uit Riemst werd frontaal aangereden door een auto toen ze met haar echtgenoot aan het fietsen was. Ze werd kritiek afgevoerd en overleed later in het ziekenhuis.

Dirk Roefflaer/Olivier Simons

Het koppel fietste samen op het fietspad aan de linkerkant van de weg in de richting van Tongeren, toen de 72-jarige vrouw rond 15.15 uur frontaal geraakt werd door een Nissan. Ze kwam na de klap in de gracht langs het fietspad terecht. “Ik zat binnen met het raam open, toen ik plots een enorme klap hoorde”, vertelt een man die vlakbij de plaats van het ongeval woont. “Ik ben meteen naar buiten gerend en zag dat de vrouw in de gracht lag. We hebben haar eruitgehaald. Ze had het bewustzijn verloren.”

© TVL

Shock

Een ambulancier en verpleegkundige die op weg waren naar huis en toevallig passeerden, dienden de fietsster de eerste hulp toe. Ook de brandweer Zuid-West Limburg, politie Tongeren-Herstappe en een mug-arts snelden ter plaatse. De vrouw werd drie kwartier lang ter plaatse verzorgd en daarna in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bezweek ze later aan haar verwondingen. Haar man was ongedeerd, maar verkeerde wel in shock.

De Hasseltsesteenweg werd een tijdlang afgesloten richting Kortessem. Het verkeer werd omgeleid via de Nieuwe Steenweg. Een verkeersdeskundige van het parket Limburg kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

 

 ©  Tom Palmaers

 

 ©  Tom Palmaers

 

 ©  Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio