©  Play4

‘Nonkels’ krijgt een tweede seizoen: “Popelen om weer in de wereld van Persyn te duiken”

Ook al is het dinsdagavond alweer tijd voor de laatste aflevering van ‘Nonkels’, het is geen definitief afscheid van de familie Persyn. De komische reeks op Play4 krijgt een tweede seizoen. “De respons was absoluut overweldigend”, zegt Rik Verheye, ofwel nonkel Willy.

Eva De Poorter

Met gemiddeld tussen 300.000 en 400.000 kijkers op dinsdagavond voor de buis en goede cijfers online volgens de zenders, terwijl de hele reeks al volledig op Streamz staat. Daar staat het in de top drie van de meest opgevraagde reeksen sinds de start. Dus komt er een tweede seizoen van Nonkels. De komische fictiereeks zoomt in op het leven van drie West-Vlaamse broers van middelbare leeftijd en hun familie. Wanneer er plots een Afrikaanse vluchteling voor de deur staat, wordt hun leven overhoop gegooid. De reeks werd geschreven door Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter en geregisseerd door Jelle Gordyn. De Beule en Verheye spelen zelf mee, daarnaast zijn ook Wim Willaert, Isabelle Van Hecke, Emilie De Roo, Blaise Afonso, Silke Thorrez en Anne Denolf te zien.

Isabelle Van Hecke in de glansrol van Tante Carine. 

Isabelle Van Hecke in de glansrol van Tante Carine. ©  Play4

Het team achter de reeks is alvast enthousiast en overweldigd door alle reacties die het de voorbije weken kreeg. “Ik heb ontzettend veel zin om opnieuw in onze pen en in onze personages te kruipen”, zegt Jelle De Beule, ofwel nonkel Luc. “Zeker na alle warme reacties van de voorbije weken. De reeks heeft jong en oud doen lachen. Dat is het mooiste compliment voor ons allemaal. We zijn bovendien écht familie geworden. Alleen daarvoor al is Nonkels II een cadeau: een langverwachte familiereünie.”

LEES OOK. Rik Verheye scoort met ‘Nonkels’: “Ik geniet van het leven, net omdat ik zoveel meemaakte als kind”

De pannenkoeken

Bij Rik Verheye, ofwel nonkel Willy, klinkt eenzelfde geluid: “De respons was absoluut overweldigend. Van quotes die ons werden nageroepen tot een uitpuilende mailbox met foto’s van volgens Carine correct geserveerde – rik an rik, gelijk twee halve maantjes – pannenkoeken. Om maar te zwijgen van hilarische selfies met de grasgroene Porsche van Nonkel Willy en de vele foto’s van een random lap kunstgras. Hoe zalig is dat?”

 

 ©  play4

Er gaat ook nog een dankwoord uit naar de cast en crew. “Ik denk maar aan onze fantastische vrouwelijke vertolkingen. Want laat ons eerlijk zijn: geen nonkels, zonder tantes. Geen ton tons, zonder een briljante Innocent. En geen geblaf op Luc zonder ons Kürtje. Ik popel om weer in onze Persyn-wereld te duiken.”

In de laatste aflevering van Nonkels lijkt het nochtans einde verhaal voor Innocent. De hele familie gaat tot het uiterste om te zorgen dat hij in België kan blijven, maar Innocent wil niet met alle plannetjes meespelen.

Meer over Play4

Aangeboden door onze partners