© MMD

Veel beleving op zomerfestival Zorggroep Arum Stokkem

Dilsen-Stokkem

Zondag vond op Campus Meander Stokkem het Zomerfestival 2022 van de zorggroep Arum Stokkem plaats. Honderden sympathisanten bezochten de creatieve markt, de dierenboerderij en de talrijke tentoonstellingen of kregen een inkijk in het dagelijks leven van mensen met een fysieke handicap.

“Ik vond de paardenshow in de manege mooi,” vertelt bewoner Rony. “Maar nu ga ik met mijn medebewoners naar het terras voor een kopje koffie.” Janne, Marc, Rolf, Hans, Michel en Kurt vormden het huisorkest De Maasband. “We hebben een uur Vlaamse volksliedjes gezongen”, zegt bewoner Marc. “Ik speel op de drums. Het komt niet vaak voor dat we zoveel publieke belangstelling hebben. Er waren zelfs bezoekers aan het dansen.”

Theo Colla was belleman van dienst. “Ik kondigde klingelend de activiteiten aan over het grote terrein”, zegt hij. “Om die reden heb ik een kostuum van een veldwachter aan en heb ik een bel bij. Ik speel het levend programmaboekje en een beetje volkstoneel.” In de dierenboerderij kregen de konijntjes, pauwen, ezels, hangbuikvarkens, schapen, vogels en paarden alle aandacht. mmd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer