© Israel - Premier Tech 

Israel-Premier Tech rijdt Tour in speciaal ontworpen shirts en zet grote steunactie op voor bouw wielercentrum in Rwanda

Israel-Premier Tech heeft maandag zijn nieuwe shirts voor de Ronde van Frankrijk gelanceerd. De Israëlische ploeg van Chris Froome zet daarmee een grote actie op poten om jongeren in Rwanda te steunen.

Jonas Withouck

“Israel-Premier Tech roept wielerfans op dit initiatief te steunen en te doneren, zodat het wielercentrum ‘Field of Dreams’ gebouwd kan worden en de levens van duizenden Rwandese jongeren kan veranderen”, klinkt het op de officiële kanalen van het WorldTour-team.

“Voor mij, opgegroeid in Kenia, ging de fiets altijd om vrijheid”, reageert viervoudig Tourwinnaar Chris Froome. “Het was mijn manier om mij te verplaatsen, mijn transport. De fiets gaf mij de mogelijkheid om de wereld rondom mij te ontdekken. We hadden geen BMX-parcours, wielerbanen of wat dan ook. Doordat ik op deze manier opgroeide, met geen infrastructuur of steun voor opgroeiende jongeren, wilde ik echt mijn schouders onder zo’n project zetten. Een project dat jongeren die geïnteresseerd zijn in wielrennen kansen biedt om hun dromen na te jagen.”

Wielercentrum van 16 hectare

De concrete plannen: een wielercentrum van 16 hectare bouwen in het district Rwandese Bugesera met daarin een BMX-parcours, een wielerbaan en in de toekomst een fietsacademie. Het complex zal 120.000 jongeren tussen de 6 en 18 jaar oud de kans bieden om met wielrennen te beginnen en hun vaardigheden te ontwikkelen.

Israel-Premier Tech beschrijft dit project als de volgende stap in het Racing for Change-project dat het vorig jaar lanceerde toen het het enige vrouwenteam in Rwanda ‘adopteerde’. Het goede doel steunen? Dat kan hier.

Bekijk hieronder de nieuwe shirts, ontworpen door het Belgische Stycle Design:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners