© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Stad Beringen houdt verwennamiddag voor mantelzorgers

Beringen -

In het kader van Dag van de Mantelzorg op 23 juni organiseerde stad Beringen enkele initiatieven om het belang van zelfzorg voor mantelzorgers onder de aandacht brengen.

Jean Beerten

Mantelzorgers zijn mensen die vrijwillig hulp bieden aan naasten uit hun sociale netwerk. Het zijn personen die zorg bieden aan iemand die omwille van ziekte, handicap, ouderdom of een psychische kwetsbaarheid ondersteuning nodig heeft. Tijdens de coronajaren werd het belang van mantelzorg nogmaals benadrukt. Om deze inspanning niet onopgemerkt voorbij te laten gaan en om de Beringse mantelzorgers in de bloemetjes te zetten, organiseerde stad Beringen enkele initiatieven. “Ik vind het belangrijk om stil te staan bij de vaak onzichtbare en onmisbare krachten van de zorg, onze mantelzorgers”, zegt schepen van Zorg Ann-Sofie Vanoverstijns.“ De enorme inzet en toewijding waarmee ze met volle overgave en zelfopoffering zorg verlenen, is meer dan bewonderenswaardig.”

Zo stond op maandag 20 juni het buurtrestaurant van Thuisverzorging de Eerste Lijn in het teken van mantelzorg met in de namiddag een tai chi-les. Op de Dag van de Mantelzorg zelf kon je in woonzorgcentrum Ocura terecht voor een verwennamiddag, waar mantelzorgers konden ontspannen en elkaar ontmoeten. De Beringse mantelzorgers maakten er kennis met verschillende partners die ondersteuning bieden in de zorg voor zowel de zorgbehoevende als voor zichzelf zoals: woonzorgcentrum Corsala, Familiegroep dementie, Samana en zorGGroep Zin vzw. “We willen onze mantelzorgers de juiste informatie kunnen geven, doelgericht doorverwijzen naar de juiste partners en een ondersteuningsnetwerk helpen opbouwen”, aldus schepen Vanoverstijns. “Zorgen voor anderen is iets moois en waardevols, maar de juiste ondersteuning van mantelzorgers is cruciaal om de zorg vol te houden.”

Na de verwennamiddag mochten drie straffe mantelzorgers een geschenkmand van Blueberry Fields in ontvangst nemen. De deelnemende mantelzorgers werden afgelopen week genomineerd door hun zorgvrager of naasten om hen nog is extra te bedanken voor alle inzet en doorzettingsvermogen. De dag werd afgesloten met een lezing over ‘Zelfzorg voor mantelzorgers’ met sketches van het Theaterhuis Mals Vlees.

Meer info: ziggy.theunis@beringen.be

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio