Arena stort in bij stierengevechten in Colombia: 6 doden en 500 gewonden

Honderden mensen keken in een arena in El Espinal, in Colombia, naar een stierengevecht toen een deel van de tribune het plots begaf. Zes mensen, onder wie een baby, zouden zijn omgekomen. Meer dan 500 toeschouwers raakten gewond, zo meldt de krant El Colombiano.

(cdh)

Bij het instorten van de tribune van een arena in het stadje El Espinal in Centraal-Colombia zijnzes mensen om het leven gekomen, schrijft de krant El Espectador. Meer dan 500 toeschouwers raakten gewond, volgens El Colombiano. In totaal worden 322 mensen behandeld in ziekenhuizen, vier gewonden liggen op de dienst intensieve zorgen. Dat meldt de minister van Volksgezondheid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het ongeval vond plaats tijdens een populair stierenvechtfestival, een corraleja, waarbij leden van het publiek worden aangemoedigd de ring in te gaan om de stieren aan te vallen.

Een deel van de drie verdiepingen hoge houten tribune, vol met toeschouwers, stortte door een nog onbekende oorzaak in. Onder de doden zijn twee vrouwen en een minderjarige, aldus de gouverneur. Het gaat om een baby van 14 maanden, volgens de minister van Volksgezondheid. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Plaatselijke ziekenhuizen, waaronder San Rafael, hebben hun noodplannen geactiveerd. Volgens de krant El Tiempo wist een stier na het incident te ontsnappen, waarna paniek ontstond in de straten van El Espinal. De burgemeester van de stad vraagt inwoners om minderjarigen naar zijn kantoor te brengen, zodat ze herenigd kunnen worden met ouders die gescheiden raakten van hun kinderen.Wat er precies gebeurd is, is voorlopig onduidelijk. President Iván Duque kondigde aan een onderzoek te vragen. De gouverneur van Tolima zou de burgemeesters van zijn departement nog voor het ongeval gevraagd hebben om shows die leiden tot dierenmishandeling op te schorten. Er zal een disciplinair onderzoek geopend worden tegen de burgemeester van El Espinal, kondigde het openbaar ministerie intussen aan. De burgemeester zou niet aan de eisen voldaan hebben voor actieplannen voor rampenzorg.

Meer over Colombia

Aangeboden door onze partners