©  Geert De Rycke

BK ATLETIEK. Rani Rosius wint de 100 meter en stelt persoonlijk record bij: “Dan komen er automatisch traantjes”

Rani Rosius heeft zondag de 100 meter gewonnen bij het BK atletiek in Gentbrugge. Ze haalde het in een persoonlijk record van 11.28, vijf honderdsten beter dan haar besttijd van vorig jaar.

Arno SchepersBron: BELGA

LEES OOK. Naomi Van den Broeck is snelste Belgian Cheetah op BK atletiek, in stevig persoonlijk record

Ondanks haar nieuwe persoonlijk record komt Rosius wel nog altijd vier honderdsten tekort voor het EK in München in augustus. Voor het WK in Eugene in juli is 11.15 vereist. Zilver ging in Gentbrugge naar Delphine Nkansa, die vooral in Lissabon en Parijs verblijft en nog niet op Belgische bodem liep, in 11.42.

Rosius reageerde na afloop bijzonder emotioneel. “Zo ben ik nu eenmaal”, zei ze daar na afloop over. “Met zo’n persoonlijk record ben ik zodanig blij dat er automatisch traantjes komen. Het was niet altijd makkelijk dat mijn chrono’s dit seizoen zo tegenvielen, maar ik wist altijd wel hoe het kwam. Ik was keihard aan het trainen, wil pas top zijn op het EK in augustus en was nooit fris. Als de tijden tegenvallen ga je altijd wat twijfelen, maar op zich vertrouw ik mijn trainer (Johan Baert, red.) voor de volle honderd procent. Hij weet hoe hij mij klaar moet krijgen.”

 ©  BELGA

De EK-limiet is voor de Genkse geen obsessie. “Ik sta er goed voor op de ranking en neem aan dat ik op die manier het EK wel zal halen”, zei Rosius. “De bedoeling is om pas op het EK te pieken, en niet op voorhand al.”

Met de komst van Nkansa, die al haar hele leven over de Belgische nationaliteit beschikt, is Rosius tevreden. “Toen ik samen met mijn collega’s van de 4x100 meterploeg vaststelde dat er in Portugal een landgenote heel hard aan het lopen was, hebben we haar meteen gecontacteerd met de boodschap dat we haar goed kunnen gebruiken in onze aflossingsploeg”, besloot ze.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer