©  BELGA

Naomi Van den Broeck is snelste Belgian Cheetah op BK atletiek, in stevig persoonlijk record

Bron: BELGA

Naomi Van den Broeck heeft zondag in Gentbrugge voor het tweede jaar op rij de 400 meter gewonnen op het BK atletiek. Ze snelde naar een stevig persoonlijk record van 51.73.

Het persoonlijk record van Van den Broeck stond sinds vorig jaar op 52.24. Voor de EK-limiet schoot ze nipt tekort in Gentbrugge, want die staat op 51.70. Voor het WK is 51.35 vereist. Ook nummer twee Helena Ponette stelde haar persoonlijk record gevoelig bij naar 51.93. Van den Broeck en Ponette rukken op naar plaatsen vier en vijf op de Belgische ranking aller tijden. Camille Laus was derde in 51.96.

“Zo’n verbetering van mijn persoonlijk record, dan mag ik niet klagen”, zei Van den Broeck na afloop. “Momenteel ben ik alleen maar tevreden en zit ik niet in met de gemiste EK-limiet, maar als ik vanavond naar huis rijd zal de teleurstelling misschien wel komen. Ik ben alleszins tevreden dat ik nu al voor het tweede jaar op rij het BK win. Dit jaar stond ik met veel minder stress aan de start, omdat vorig jaar mijn plaatsje bij de Cheetahs nog ter discussie stond en ik nu al volwaardig lid ben van die ploeg.”

Haar studies Geneeskunde in Noorwegen heeft Van den Broeck tijdelijk onderbroken om op topsport te kunnen focussen. “Maar in januari moet ik terug”, zei ze. “Als ik mijn studies dan niet herneem, verlies ik mijn eerste twee jaren. Dat wordt dus een dilemma, want ik wil heel graag mijn studies afmaken, maar ik wil ook graag alles op de sport zetten.”

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer