Sammy Mahdi maakt zijn opwachting in het nieuwe seizoen van ‘Het Huis’. 

Sammy Mahdi maakt zijn opwachting in het nieuwe seizoen van ‘Het Huis’. ©  Kris Van Exel

Sammy Mahdi eerste naam uit nieuw seizoen ‘Het Huis’

Op het achtste seizoen van Het huis is het vermoedelijk nog wachten tot het najaar, maar één gast kwam onze redactie alvast ter ore. Met kersvers CD&V-voorzitter Sammy Mahdi (33) heeft maker Eric Goens opnieuw een mooie naam beet.

Wout Desmytere

Politici zijn geen uitzonderlijke gasten in Het Huis. In eerdere seizoenen kreeg Goens onder anderen Maggie De Block (Open VLD), Conner Rousseau (Vooruit) en Theo Francken (N-VA) over de vloer. Het hoeft dus niet te verbazen dat de televisiemaker Mahdi, die afgelopen weekend officieel de fakkel overnam van Joachim Coens als voorzitter van CD&V, graag aan dat rijtje wilde toevoegen. Mahdi lijkt zijn passages op televisie op te schroeven, want binnenkort wordt hij ook één van de BV’s die prikkeldraad en modder moeten trotseren in het nieuwe VTM-programma Spartacus Run. Daarin zal hij zich wagen aan een hindernisparcours, compleet met modder en prikkeldraad.

Dat er een nieuw seizoen van Het Huis zou komen, stond in de sterren geschreven. Toen hij vorig jaar zijn gasten uit het zevende seizoen voorstelde, maakte Eric Goens bekend dat de VRT nog drie extra seizoenen had besteld.

“Dat maakt me niet minder nerveus”, klonk het toen. “Je zal maar meemaken dat er nu maar 300.000 mensen kijken en ze het willen schrappen.” Die zenuwen bleken nergens voor nodig. Vorig jaar haalde het programma nog vlotjes tussen de 900.000 en 1 miljoen kijkers. Wie er – behalve Mahdi – nog in het nieuwe seizoen zal verschijnen, is nog niet bekend.

Meer over VRT

Aangeboden door onze partners