©  Boumediene Belbachir

Onze tv-tips: een Peerse op Rock Werchter en een inkijk bij Pairi Daiza

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Urk!

VTM 2, ma, 19.05u

Een nieuwe dagelijkse guilty pleasure. Urk was tot halfweg vorige eeuw een eiland in de Nederlandse Zuiderzee. Nu behoort het tot het Nederlandse vasteland. Toch is dit een bijzondere gemeenschap gebleven. Deze realityreeks, in Nederland al toe aan het zesde seizoen, volgt de meest bijzondere inwoners van dit vissersdorp. De flamboyante en hilarische Urkse kapper Teun Föhn is een van de spilfiguren. Verstand op nul en genieten. (tove)

Expeditie Pairi Daiza

VTM, ma, 20u

In de jaren 90 raakte het bekend als vogelpark Paradisio, maar nadat het een naamsverandering onderging groeide het in enkele jaren tijd uit tot een megagroot dierenpark. Al vaak verkozen tot beste dierentuin van de Benelux en ver daarbuiten. Elke werkdag nemen de verzorgers je mee achter de schermen van deze uitzonderlijke biotoop in de middle of nowhere van de provincie Henegouwen. (tove)

Festivalkoorts: Rock Werchter 2022

Canvas, ma, 22.15u

Over enkele dagen is het een en al muziek wat de klok slaat op de festivalweide. Canvas blikt vooruit naar het grootste Belgische festival met vier artiesten van eigen bodem: rapper en producer Yong Yello, de Peerse Ilayda Cicek die als ILA de Slope mag openen, Thibault Christiaensen, zanger van Equal Idiots en presentator bij Studio Brussel en last but not least Meskerem Mees, die deze zomer vooral op internationale podia te zien zal zijn. (tove)

ILA. ©  Boumediene Belbachir

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer