©  AFP

Amerikaanse sensatie Sydney Mclaughlin (22) snelt naar derde (!) wereldrecord in één jaar tijd op 400 meter horden

En of ze klaar is voor het WK van volgende maand. Sydney Mclaughlin heeft op de Amerikaanse nationale kampioenschappen haar eigen wereldrecord op de 400 meter horden nog maar eens verbeterd. De 22-jarige Amerikaanse kwam over de finish in 51”41.

Jonas Withouck

Eind juni 2021 toonde Mclaughlin dat ze klaar was voor de Olympische Spelen door naar het wereldrecord op de 400 meter horden te snellen op de trials: 51”90 was haar tijd toen. Het vorige wereldrecord stond op 52”16 van de Amerikaanse Dalilah Muhammad.

In Tokio deed Mclaughlin nog een heel stuk van die tijd af en snelde ze naar de olympische titel in een nieuw wereldrecord van 51”46. Zaterdag deed ze daar op de nationale kampioenschappen nog vijf honderdsten vanaf. Drie wereldrecords op een jaar, straffe koek.

Het WK atletiek gaat dit jaar door op dezelfde locatie in Eugene in de Verenigde Staten van 15 tot en met 24 juli. Mclaughlin lijkt op koers om daar - op dezelfde piste - nog wat van die tijd te doen. Waar liggen haar limieten?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners