©  REUTERS

Novak Djokovic weigert vaccinatie en ziet zo US Open-deelname door de neus geboord: “Beslissing ligt bij de Amerikaanse regering”

De Servische toptennisser Novak Djokovic zal zich niet laten vaccineren om deel te kunnen nemen aan het US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar. Net als op de Australian Open begin dit jaar zal Djokovic dus niet kunnen strijden voor de eindzege omwillen van het coronavaccin.

Jens JacobsBron: BELGA

“Het is aan de Amerikaanse regering om een beslissing te nemen over het toelaten van mensen zonder vaccinatie tegen het coronavirus”, zei de Serviër vlak voor de start van Wimbledon.

Het Amerikaans Grandslamtoernooi US Open gaat eind augustus van start. Niet-gevaccineerde reizigers zijn momenteel niet welkom in de Verenigde Staten. Begin dit jaar kon Djokovic omwille van diezelfde reden zijn titel op het Australian Open niet verdedigen. 

“Nole” neemt wel deel aan Wimbledon, dat maandag uit de startblokken schiet. De Russische nummer een van de wereld Daniil Medvedev is niet van de partij. Door de Russische inval in Oekraïne zijn Russische en Wit-Russische tennissers niet welkom op het belangrijkste grastoernooi van het seizoen. De Duitse nummer twee van de wereld Alexander Zverev ontbreekt wegens een enkelblessure.

Meer over Novak Djokovic

Aangeboden door onze partners