©  USA TODAY Sports

Thomas Pieters pakt uit met bloedmooie slag en staat tweede in München: “Ik was wel een beetje gefrustreerd”

Na de derde dag van het BMW International Open rukt Thomas Pieters op naar de tweede plaats en bestaat de kans dat de 30-jarige Antwerpenaar zijn zevende DP World Tour zege pakt. Pieters moet dan wel 3 slagen goed maken op de Chinees Haotong Li, die leider is met -20.

Christian Ceuterick

Thomas Pieters, die halfweg het BMW International Open vierde stond, kende een derde ronde in 66 slagen, ofte -6. Deze kwam tot stand na een bogeyloze ronde met birdies op hole 5, 11, 12 en 13. Op hole 16 (een par 4 van 252m) putte het nummer 35 van de wereldranglijst zelfs de bal weg na twee slagen, ofte een eagle. Na 54 holes telt Pieters een totaal van 199 slagen of -17.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik was een beetje gefrustreerd na 6-7 holes omdat ik maar 1 onder de baan stond te spelen”, vertelde Thomas Pieters die wist dat hij laag moest gaan. “Het is belangrijk om druk te zetten op de leider. Het is niet de eerste maal dat er een remonte gebeurd met een achterstand van 3 of 4 slagen. In de slotronde hoop ik op vele birdies en zien waar we dan uitkomen”, aldus Pieters.

Thomas Detry lijkt met zijn 21ste plaats op weg om voor het eerst top 20 finish sinds februari 2022. De 29-jarige Brusselaar telde een dag score van -3 met 6 birdies en 3 bogeys en totaliseert een score van -10.

Leider in het Duitse München is Haotong Li met -20. Mocht de Chinees de titel pakken, zou het na het Dubai Dessert Classic in 2018 en het China Open in 2016 al zijn derde zege zijn op de DP World Tour.

Meer over Thomas Pieters

Aangeboden door onze partners