©  ISOPIX

Van een verrassing gesproken: Gareth Bale volgt voorbeeld van Giorgio Chiellini en trekt naar LAFC

Gareth Bale heeft zijn transfer beet. De 32-jarige Welshman verlaat Europa en kiest voor een avontuur in de Verenigde Staten. Bale was einde contract bij Real Madrid en trekt nu naar LAFC, waar hij ex-Juventus-verdediger Giorgio Chiellini tegenkomt.

Jens Jacobs

Tottenham, Newcastle en zelfs het Welshe Cardiff City. De afgelopen maanden werden heel wat ploegen gelinkt met een overgang van Gareth Bale, die bij Real Madrid geen nieuw contract kreeg. De 32-jarige Welshman leek een terugkeer naar de Premier League wel te zien zitten, maar kiest nu verrassend voor de MLS, waar hij bij LAFC een contract zou tekenen. Bij LAFC komt Bale Giorgio Chiellini tegen, die recent nog de overstap maakte van Juventus.

Voor Bale komt er zo een einde aan een periode bij Real Madrid meet heel wat hoogtes, maar ook heel wat laagtes. De Welshman maakte in 2013 de overstap van Tottenham naar Real Madrid en pakte in Madrid drie landstitels en vijf (!) Champions Leagues. De laatste jaren kon Bale op minder speelgelegenheid rekenen. Zo werd hij in het seizoen 2020-2021 nog verhuurd aan Tottenham.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners