©  Action Images via Reuters

Petra Kvitova zet favorietenstatus kracht bij met zege in Eastbourne, Madison Keys moet verstek geven voor Wimbledon

De Tsjechische Petra Kvitova (WTA 31) heeft zaterdag het WTA-toernooi van het Britse Eastbourne (gras/757.900 dollar) op haar naam geschreven. In de finale nam ze in straight sets de maat van de Letse titelverdedigster Jelena Ostapenko (WTA 14). Het werd na 1 uur en 18 minuten tennis 6-3 en 6-2.

Jens JacobsBron: BELGA

Petra Kvitova heeft net op tijd haar topvorm te pakken. De 32-jarige Kvitova stootte zonder al te veel problemen door naar de finale in het Engelse Eastbourne en klopte daarin de 35-jarige Jelena Ostapenko, meteen goed voor haar 29ste zege op een WTA-toernooi. De 25-jarige Ostapenko, die in 2017 triomfeerde op Roland Garros, blijft voorlopig steken op vijf WTA-titels.

Kvitova pakte al twee keer de eindzege op Wimbledon (2011 en 2014) en hoopt dat kunstje straks nog eens over te doen.

Daar zal ze weliswaar geen tegenstand moeten verwachten van Madisson Keys. De 27-jarige Amerikaanse maakte op sociale media haar forfait bekend. Ze sukkelt met een buikblessure. Keys haalde op het Londense gras de kwartfinales in 2015. Ze zou als negentiende reekshoofd starten aan het toernooi. Door haar forfait komt haar landgenote Coco Vandeweghe (WTA 160) als ‘lucky loser’ op de hoofdtabel.

Meer over Wimbledon

Aangeboden door onze partners