Gijzeling in de familiale sfeer. © Gazet van Antwerpen

Verdachte fatale gijzeling was voorwaardelijk vrij: Jarne (19) overleden, zus (22) zwaargewond

Merksplas -

Een gijzeling is in de Kempense gemeente Merksplas fataal afgelopen. Een 19-jarige jongeman is overleden, nadat de ex-vriend van zijn moeder in hun huis was binnengedrongen. Dat bevestigt het parket. Wellicht werd slachtoffer Jarne Pire neergestoken. Ook zijn 22-jarige zus raakte gewond. Haar toestand wordt zaterdagmiddag door het parket als “zeer ernstig” omschreven. De verdachte wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij was voorwaardelijk vrij, bevestigt het parket zondagavond aan GVA.

Bart Van den Langenbergh, Britt Peeters

Een 44-jarige man uit Merksplas drong zaterdagochtend om 05.45 uur binnen in het huis van zijn ex-vriendin in de Rodenbachstraat in Merksplas. In het huis waren ook haar nieuwe partner, haar 19-jarig zoon en haar 22-jarige dochter aanwezig. De dochter en de nieuwe partner van de vrouw konden uit het huis wegvluchten. Zij werden opgevangen door de buren en alarmeerden van daar de hulpdiensten. Die brachten het 22-jarige meisje dat bij het incident zwaargewond raakte, naar het ziekenbuis.

De verdachte heeft tijdens de gijzeling de zoon van de vrouw om het leven gebracht, de 19-jarige Jarne Pire. Hij is ter plaatse overleden, bevestigde het Antwerpse parket zopas. Hij zou door messteken zijn gedood.

Daarop nam de dader zijn ex-vriendin mee naar de zolder.

Speciale eenheden

Het huis werd door de politie omsingeld. Ook de speciale eenheden van de federale politie kwamen ter plaatse om met de verdachte te onderhandelen.

“De man heeft zich in de woning verschanst met de vrouw. Om 11.40 uur is hij buiten gekomen nadat er op hem werd ingepraat, en kon hij overmeesterd worden”, zegt Kristof Aerts van het parket.

De man wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Wij hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor moord, poging moord en wederrechtelijke vrijheidsberoving”. Het parket bevestigt dat de man gekend is bij het gerecht. Hij was voorwaardelijk vrij.

Naast de 19-jarige zoon, die overleden is, raakte de 22-jarige dochter zwaargewond, zo zegt het parket in een persbericht. “De toestand van de dochter is op dit moment nog zeer ernstig”, zo liet het Antwerpse parket zaterdagnamiddag weten. De vrouw die een tijdlang gegijzeld werd, raakte lichtgewond.

Waarom de dader zo door het lint is gegaan, wordt nog verder onderzocht.

 

 ©  RR

Aangeboden door onze partners