Enkele dagen geleden protesteerden de boeren in Nederland ook al.  

Enkele dagen geleden protesteerden de boeren in Nederland ook al.  ©  AFP

Boerenacties tegen stikstofplannen op meerdere plekken in Nederland

In de provincie Noord-Brabant en op andere plekken in Nederland zijn vrijdagavond boerenacties tegen de stikstofplannen van de regering geweest of nog gaande. Landbouwers gingen met tractoren staan bij op- en afritten van wegen, waaronder enkele snelwegen. Op de A67 bij het Brabantse Liessel gingen de boeren verder en begaven zich zelfs op de vluchtstrook van de snelweg. Dat meldde een woordvoerster van de politie vrijdag.

Bron: BELGA

Boerendemonstraties zijn ook geconstateerd op de A67 bij Hapert, de A2 bij Best, de N264 bij Haps en de N272 bij Boxmeer. Voorts zijn er acties gemeld bij Liempde en Heeswijk-Dinther. Ook in andere delen van het land, zoals bij Oostrum (Limburg), Maasbree (Limburg) en Lunteren (Gelderland), waren acties. 

Sommige demonstraties zijn inmiddels beëindigd, maar op sommigen plekken staan de boeren er nog steeds.

De inzet van de politie is erop gericht de situaties veilig te houden, ze zijn met boeren in gesprek en “handhaven waar mogelijk”. De boeren wordt erop gewezen dat bepaalde zaken niet zijn toegestaan, zoals het blokkeren van wegen of zich op de vluchtstrook begeven.

Afgelopen woensdag hielden de boeren een landelijke actiedag in het Gelderse Stroe als protest tegen de stikstofplannen van de Nederlandse regering.

Meer over Stikstof

Aangeboden door onze partners