©  EPA-EFE

Ook Belgische politici bezorgd over beslissing Hooggerechtshof om Roe vs. Wade te vernietigen: “Leidt enkel tot meer onveilige abortussen”

Ook in ons land reageren politici op de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om een einde te maken aan het grondwettelijk recht op abortus. “Abortus verbieden leidt nooit tot minder abortus, enkel tot meer onveilige abortussen”, stelt premier Alexander De Croo (Open VLD) op Twitter.

Bron: BELGA

LEES OOK. Hooggerechtshof schrapt ‘Roe vs. Wade’: is abortus dan meteen weer verboden in de VS? En wat heeft Trump daarmee te maken?

De Croo zegt “zeer bezorgd” te zijn over de beslissing en het signaal dat het Hooggerechtshof daarmee geeft aan de wereld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vicepremier van Groen Petra De Sutter spreekt over “een overwinning voor conservatieve en reactionaire krachten”. “Gelukkig steunt een ruime meerderheid aan Amerikanen het recht op abortus. De strijd is nog niet gestreden”, aldus De Sutter, die ook professor reproductieve geneeskunde is.

Federaal minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS) noemt de beslissing dan weer “betreurenswaardig”. “De vrijheid van vrouwen om te beslissen over hun eigen lichaam wordt nog maar eens met de voeten getreden.”

Ook Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert reageert. “De vrijheid van iedere vrouw over haar eigen lichaam is voor ons fundamenteel. Deze uitspraak toont aan dat in heel wat landen liberale verworven rechten onder druk staan”, zegt hij op Twitter. “De strijd daarover is niet gestreden. We zullen er verder voor moeten vechten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer