Kan Tsitsipas zijn eerste finale op gras winnen? 

Kan Tsitsipas zijn eerste finale op gras winnen? ©  EPA-EFE

Bautista Agut en Stefanos Tsitsipas ontmoeten elkaar in finale ATP Mallorca

De 34-jarige Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-20) en de 23-jarige Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6) spelen zaterdag de finale van het grastoernooi in Mallorca (856.500 euro).

Louis DescampsBron: BELGA

Stefanos Tsitsipas schakelde in de halve finales de Fransman Benjamin Bonzi (ATP-56) uit met tweemaal 6-4 uit. Bautista Agut won in zijn halve finale met 7-6 (7/5) en 6-2 van de Zwitserse kwalificatiespeler Antoine Bellier (ATP-303).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In zijn twintigste ATP-finale gaat Bautista Agut voor een elfde titel, de tweede dit seizoen. In februari won hij al op het hardcourt in Doha. De Spanjaard heeft al één grastoernooi op zijn palmares, dat van Rosmalen in 2014. 

Tsitsipas speelde al twintig finales en won er acht van. Ook hij won dit seizoen één toernooi: in april op het gravel in Monte Carlo. Voor hem wordt het de eerste finale op gras.

Tsitsipas won de vorige twee ontmoetingen met Bautista Agut, allebei op hardcourt in Melbourne: in 2019 in de kwartfinales van het Australian Open met 7-5, 4-6, 6-4 en 7-6 (7/2), vorig jaar in de ATP Cup met tweemaal 7-5.

Aangeboden door onze partners