Belgian Cats kunnen laatste poulewedstrijd op WK 3x3 tegen Polen niet winnen, maar stoten wel door naar achtste finales

De Belgian Cats hebben hun laatste poulewedstrijd van het WK 3x3 niet winnend kunnen afsluiten. In Antwerpen was rechtstreekse concurrent voor groepswinst, Polen, net te sterk in een spannend duel. 12-13 werd het. De Cats stoten wel door naar de achtste finales die zaterdag plaatsvinden. Polen is groepswinnaar en plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales.

Louis Descamps

De Belgian Cats, met Julie Vanloo, Ine Joris, Becky Massey en Laure Resimont, waren al zeker van de volgende ronde op het WK 3x3. Als ze vrijdag wonnen tegen concurrent Polen waren ze ook groepswinnaar en dus rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales. Dat levert hen wat extra rust op, zoniet was het de achtste finales. Maar ook Polen wou dat felbegeerde ticket voor de kwartfinales ook veroveren natuurlijk.

In een goedgevulde arena op de Groenplaats in Antwerpen namen de Polen de partij meteen in handen. Het werd al snel 0-1 voor de Poolse basketbaldames, na een vrijworp. Die voorsprong breidde uit naar 1-4. Daarna ging het wat gelijker op, al was het toch wat zoeken voor de Cats. Ze kwamen sterk terug tot 4-4 dankzij enkele vrijworpen, te danken aan verschillende fouten van de Poolse basketbalvrouwen.

De Belgian Cats namen de touwtjes halfweg de wedstrijd volledig in handen. Het stond al snel 8-6, Becky Massey verzilverde alle Belgische vrijworpen. De Poolse dames kwamen heel sterk terug en het werd ongelooflijk spannend tot het einde. Met nog een minuut te gaan stond het 12-13 voor de Polen. Die stand hielden de Polen sterk vast, geen overwinning dus voor onze nationale basketbaldames na een felbevochten partij.

De Polen en niet de Belgen stoten als groepswinnaar rechtstreeks door naar de kwartfinales. De Belgian Cats grijpen naast dat rechtstreekse ticket, maar gaan ondanks deze verliespartij wel door naar de volgende ronde van het WK 3x3. Dat zijn de achtste finales, die zaterdag plaatsvinden. De tegenstander van de Cats is nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners