Succes zonder grenzen: deze vijf Limburgers scoren van Londen tot Los Angeles

Hasselt -

Topmodel Gigi Hadid met een Limburgse trui. Een Limburgse chef die meteen de wereldpers haalde. Of een Limburgs hotel waar een bekende Britse zanger vakantie viert: zomerreeks Succes zonder grenzen brengt vijf straffe verhalen van Limburgers die scoren in het buitenland.

Hanne De Belie

Limburgers zijn wereldburgers. Dat bewijzen de vijf verhalen in de zomerreeks Succes zonder grenzen nog maar eens. Vijf inspirerende verhalen over succes, met vallen en opstaan. Succes over de grenzen heen, tot in alle uithoeken van de wereld: van Marokko en Turkije tot Indonesië, Londen en de Verenigde Staten.

1. Van frituur naar ultraluxevilla’s en privéstrand in Indonesië

In het eerste deel van Succes zonder grenzen vertellen Anja Braeken (48) en Ben Olaerts (50) uit Opglabbeek (Oudsbergen) hoe ze veertien jaar geleden hun frituur verkochten om op het Indonesische eiland Lombok een luxueus hotel te starten. Na twee zware coronajaren zijn ze weer helemaal klaar om opnieuw - soms bekende! - gasten te ontvangen. Met twee nieuwigheden: “Ultraluxe private villa’s met butler en helipad en een restaurant op een idyllisch stukje strand op de Gili-eilanden”, zegt Anja.

Nieuwe ultraluxe villa’s van The Lombok Lodge. © The Lombok Lodge

2. Michiel Thomas (36) sloot Netflix-deal voor eerste docu

De tweede aflevering vliegt naar Los Angeles, waar Peltenaar Michiel Thomas scoort als documentairemaker. Van Pelt over de Brusselse filmschool ging het naar het Amerikaanse LA waar hij begon als cameraman op de rode loper. “Welke sterren ik al gefilmd heb? Je kan beter vragen: welke niet”, lacht Michiel. Met zijn eerste docu Game Face haalde hij een deal met Netflix binnen. Ook opvolger That’s Wild en zijn nieuwste Gemmel & Tim winnen internationale prijzen bij de vleet.

Michiel Thomas. ©  FilmMagic

3. Label van Sebnem Gunay (28) plots wereldberoemd dankzij Gigi Hadid

De in Beringen geboren en getogen Sebnem Gunay (28) is onbekend in België, maar in Turkije kent iedereen haar. Of toch zeker haar modelabel SBNMGNY. “Kleurrijk. Sportief. Soms sexy”, zo omschrijft ze haar ontwerpen. Vijf jaar geleden droeg het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid haar trui op de Fashion Week in Parijs. De foto ging de wereld rond en intussen verovert Sebnem vanuit Istanbul de rest van de wereld.

Zomercollectie 2022 van SBNMGNY. ©  SBNMGNY

4. Chef Carlo Simons (39) haalde meteen de wereldpers

Deel vier van de reeks gaat de culinaire toer op richting Marrakech, waar chef en creatieveling Carlo Simons (39) uit Houthalen-Helchteren in 2019 zijn restaurant met gastenverblijf Dar Simons opende. “Als ik ooit in The New York Times sta, kan ik stoppen”, dacht Simons voor hij zijn zaak opstartte. Zijn restaurant was amper open en hij stond er al in.

Carlo Simons van Dar Simons. ©  Marc Lacroix

5. Mitchel Elsen (39) maakt spots voor Adidas tot Man City en NBA

In de vijfde en laatste aflevering van Succes zonder grenzen doet Beringenaar Mitchel Elsen (38) zijn verhaal, die pendelt tussen New York en Londen. Zijn productiehuis Hype Empire is gespecialiseerd in reclamespots voor grote merken, met de focus op sport. “Welke merken? Reebok, Nike, Adidas, maar ook voor Spotify, Super Bowl of Arsenal en Man City”, vertelt hij.

Micthel Elsen van Hype Empire. ©  RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer