In het kanaal in Lommel werd donderdag nog een wrak uit het water getakeld. 

In het kanaal in Lommel werd donderdag nog een wrak uit het water getakeld. © Geert Van Baelen

Zoekactie naar vermisten in Limburgse kanalen: verder onderzoek naar oude wrakken

Lommel/Lummen -

De politiediensten hebben tijdens de opruimactie in Limburgse kanalen meerdere oude wrakken bovengehaald. Sommige lagen al 25 jaar op de bodem. Verder onderzoek zal gebeuren om na te gaan of er een link is met nog onopgeloste verdwijningsdossiers.

Geert Van Baelen en Marij Wyers

Tijdens de zoektocht naar vermisten werden geen personen aangetroffen in de gedumpte voertuigen.

De actie Clean Water startte twee weken geleden in het verbindingskanaal in Lanaken. De cel Vermiste Personen leidt de actie samen met de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg, de Civiele Bescherming, Scheepvaartpolitie en lokale politiezones. Voor deze zoektocht werden 22 hotspots gedetecteerd, plaatsen waar mogelijk verdachte objecten in het water liggen. Op die locaties werd de voorbije weken gedregd. Wat werd aangetroffen, haalden de speurders uit het water. Het ging voornamelijk om autowrakken. Donderdag werd een auto bovengehaald in Lommel. Nadien werd nog gedregd in Lummen en aan de sluis van Diepenbeek.

Meerdere voertuigen lagen al 20 tot 25 jaar in het kanaal. Deze wrakken kunnen een ‘missing link’ zijn in oude verdwijningsdossiers. De Federale Gerechtelijke Politie Limburg zal op welbepaalde wrakken verder onderzoek verrichten.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio