Beelden opgedoken van boze Tom Dumoulin tijdens fiasco bij start op NK tijdrijden: “Gadver, hou me eens even recht!”

Tom Dumoulin kon woensdag niet voor de laatste keer in zijn carrière de Nederlandse titel tijdrijden pakken. De renner van Jumbo-Visma, die er na dit seizoen mee kapt, moest tevreden zijn met zilver.

Vincent Van GenechtenBron: NOS

LEES OOK. Tom Dumoulin na zilver op NK tijdrijden: “Alle mensen die vinden dat ik die WK-plek cadeau krijg, kunnen lekker in de stront zakken”

“De start ging niet helemaal vlekkeloos, want de starter hield me niet goed vast”, klonk het achteraf. “Daardoor dreigde ik om te vallen en moest ik er even inkomen, maar alleen door dat voorvalletje loop je de trui natuurlijk niet mis. Met mijn motivatie is niets mis, want ik ben echt nog gefocust op de komende koersen. Ik wil het seizoen en mijn carrière mooi afsluiten. Op het WK in Australië wil ik echt nog een keer gaan knallen. Ik haal nog altijd alles uit de kast om te presteren.”

Van dat voorval bij de start zijn nu beelden opgedoken via de NOS. Daarbij vraagt Dumoulin zich op een bepaald moment af wat de man die hem zou vasthouden aan het doen is.

Meer over Tom Dumoulin

Aangeboden door onze partners