“Vanavond blijft de kans op intense buien bestaan: lokaal is er ook hagel mogelijk”

Vanavond kunnen er aanvankelijk nog een aantal buien boven Limburg opdagen. Soms zijn dat intense buien waaruit veel regen in korte tijd naar beneden komt. Zeer lokaal kan er ook hagel mee gepaard gaan en zijn er windstoten tot maximaal 60 km/u mogelijk.

De buien kunnen plots en snel opleven maar ook net zo snel weer uitdoven. Daardoor is het moeilijk te voorspellen of de buien die vanuit het noorden van Frankrijk België binnen trekken uiteindelijk ook nog in zekere vorm Limburg weten te bereiken. In de meeste gevallen zal dat niet meer lukken.

Na 20 uur blijft het op de meeste plaatsen droog al kunnen de laatste buien mogelijk nog tot pakweg 22 uur in onze omgeving actief blijven.

Er volgt een droge en rustige nacht naar zaterdag. De temperatuur zakt naar een minimum rond 15°C.

Zaterdag blijft het lange tijd droog met zonnige perioden. De temperatuur stijgt dankzij de zon naar maxima tussen 22 en lokaal in het oosten 25°C.

Na 15 uur zal de kans op geïsoleerde buien stilaan toenemen. Bij die buien is er dan ook kans op onweer.

De wind waait meestal zwak tot soms matig uit het zuidwesten en later westen. Bij buien kunnen er lokaal rukwinden tot zo’n 60 km/u voorkomen.

In de loop van de avond zal er een meer gestructureerde regen- en buienzone van zuidwest naar noordoost over Limburg trekken. Uiteindelijk kunnen er doorheen Limburg neerslagsommen tussen 5 en lokaal 20 liter per vierkante meter verwacht worden.

Na middernacht blijft het droog. Het koelt af naar een minimum rond 14°C.

Bekijk hier de weersvoorspelling voor de komende dagen.

Meer over Weerman Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners