Op 13 maart ontving KRC Genk STVV voor de Limburgse derby. 

Op 13 maart ontving KRC Genk STVV voor de Limburgse derby. ©  BELGA

Politie arresteert nog eens acht hooligans voor zware rellen na Limburgse derby

Genk/Maaseik/Zutendaal/Oudsbergen/Bilzen -

De politie Carma heeft de afgelopen weken acht mannen gearresteerd voor de zware rellen na de derby tussen KRC Genk en STVV in maart. Agenten werden toen bekogeld met onder meer een molotovcocktail en Bengaals vuurwerk. In mei waren er al zeven verdachten gearresteerd.

Olivier Simons

Op zondagavond 13 maart namen KRC Genk en STVV het tegen elkaar op. Na de Limburgse derby verzamelde een harde kern van Genk-supporters aan hun clubhuis in Zwartberg. Daarop stapte een honderdtal hooligans – de meesten gemaskerd en gewapend met stokken en buizen – naar het afrittencomplex om de bussen met STVV-supporters te onderscheppen.

LEES OOK. KRC Genk-hooligans bekogelen politie met molotovcocktails, vuurwerk en straatmeubilair

De politie Carma kon een confrontatie tussen de supportersgroepen vermijden en dreef de Genkse kerngroep uiteen, ondersteund door agenten te paard en een sproeiwagen. Daarop werd de politie zelf bekogeld. Niet alleen kregen de agenten een molotovcocktail en Bengaals vuurwerk naar hun hoofd geslingerd, de hooligans gooiden ook met balken, stokken, flessen, straatmeubilair en zelfs met de onderdelen van een openbaar speeltuintje. Een hoofdinspecteur raakte gewond aan een oor door een luide knal vlak naast zijn hoofd en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij was ruim een week arbeidsongeschikt.

15 arrestaties

De politie Carma startte een onderzoek naar bendevorming en voetbalhooliganisme. Op dinsdag 17 mei werden binnen dat onderzoek al zeven verdachten gearresteerd bij evenveel huiszoekingen, voornamelijk in Genk, maar ook in Maaseik en Lanaken.

LEES OOK. Zeven Genk-hooligans gearresteerd voor bekogelen van politie met molotovcocktails

De afgelopen weken vonden er nog eens acht huiszoekingen plaats op verschillende momenten. Daarbij werden acht mannen gearresteerd. Het gaat om drie Genkenaren (24, 32 en 34), twee Maaseikenaren (21 en 26), een 22-jarige man uit Zutendaal, een 39-jarige man uit Oudsbergen en een 28-jarige man uit Bilzen.

In totaal zijn er nu al 15 hooligans voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen voor de zware rellen. Dertien van hen zijn vrij onder voorwaarden. Een 21-jarige uit Maaseik staat onder elektronisch toezicht, een 24-jarige uit Genk blijft aangehouden.  

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio